Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell reactiva la Fundació Mallorca Turisme

El Consell reactiva la Fundació Mallorca Turisme

(13/11/2015)

El Patronat de la Fundació Mallorca Turisme s’ha reunit avui per aturar el procés de liquidació en el qual es trobava. A més, ha aprovat un pressupost de mínims de 400.000 euros, que permetrà tornar a posar en marxa la Fundació.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha presidit la sessió de la legislatura del Patronat de la Fundació Mallorca Turisme, el vicepresident del qual és el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet. Per part del Consell, també hi han assistit el vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido; la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard, i la directora insular d’Hisenda i Pressupost, Cristina Ballester.

El president Ensenyat ha assenyalat que «volem promocionar Mallorca des d’altres perspectives perquè l’illa és molt més que sol i platja. Tenim molt per oferir a la gent que ens visita com patrimoni, cultura, serra de Tramuntana, rutes ciclistes, gastronomia, entre d’altres».

El Patronat ha decidit aturar el procés de liquidació en el qual es trobava la Fundació. Aquesta decisió del nou executiu del Consell de tornar a activar la Fundació Mallorca Turisme és perquè sigui l’eina que permeti rebre i exercir les competències en promoció turística. Cal recordar que el Consell negocia el traspàs d’aquestes competències, que està previst que siguin transferides durant el 2016.

Per a Bonet, «esperam que les competències venguin ben dotades, encara que entenem les complicacions que té el Govern. Des del Consell, ja exercim la competència en informació turística i esperam, aviat, també tenir la promoció. En aquest sentit, la fundació farà un estudi de mercat per poder determinar millor les accions que es duran a terme per promocionar Mallorca com a destí turístic».    

A banda d’això, també ha aprovat el pressupost inicial de la Fundació per a l’any que ve. Es tracta d’un pressupost de mínims que permet tornar a posar en marxa l’entitat. La primera passa serà contractar el personal laboral que s’encarregarà del funcionament de la Fundació. A més, també hi ha una partida dedicada a complementar els objectius de l’entitat. La intenció és que aquest pressupost augmenti durant l’any amb aportacions econòmiques d’altres administracions.

La Fundació Mallorca Turisme pretén consolidar la presència del Consell als àmbits de decisió sobre l’economia de Mallorca. En aquest sentit, es potenciarà la presència a les fires internacionals aportant productes de qualitat. També es preveu signar convenis de col·laboració amb la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme per a la promoció turística de Mallorca. Finalment, un altre objectiu de la Fundació és recuperar la Mallorca Film Comission perquè per convertir l’illa en un plató audiovisual.

Aquesta fundació també té representació de la Federació Hotelera de Mallorca, de la Cambra de Comerç, de Foment del Turisme i de l’ATB.