Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell rebrà 392,5 milions del Govern per dotar el pressupost de la institució de 2023

El Consell rebrà 392,5 milions del Govern per dotar el pressupost de la institució de 2023

(07/10/2022)

Es tracta de la major aportació econòmica de la història, que incrementa en un 29% la consignada l’any passat.

El Pressupost 2023 del Consell de Mallorca comptarà amb una aportació de 392,5 milions d’euros que prevenen del Govern de les Illes Balears. Aquesta aportació, regulada a través de la Llei de finançament dels Consells, incrementa en un 28,9% la que el GOIB va transferir al Consell de Mallorca en 2021 per aquest mateix concepte, amb un increment de 88 milions d’euros per les arques del Consell de Mallorca, i suposa un increment rècord que reforça el paper institucional de la institució insular com a govern de l’illa de Mallorca.

La presidenta Catalina Cladera, i la consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez, han donat a conèixer aquesta xifra, que es deriva de la del sostre de despesa de la Comunitat Autònoma, i subsidiàriament de la transferència del Govern de l’Estat cap a les Illes Balears via Pressupostos Generals de 2023.

«Aquest increment de finançament del 29% ens permetrà fer un molt bon pressupost i adoptar mesures extraordinàries en aquests moments d’incertesa, marcats per una inflació elevada i una crisi en la distribució de matèries primeres com el gas a Europa», ha remarcat Cladera.

«Ens sumam a l’escut social que està fent el govern balear amb mesures per a la ciutadania de Mallorca i d’increment de la inversió per donar un estímul econòmic a les empreses. Aquest increment de 88 milions, no s’havia donat en cap any», ha dit la presidenta del Consell, qui també ha recordat que «des de la llei de finançament de Consells insulars, l’any 2015 s’ha més que doblat el finançament dels Consells Insulars».

La consellera Sánchez ha destacat que «aquest augment del finançament permetrà que els Consells puguin desenvolupar més polítiques socials i econòmiques i desplegar actuacions que permetran fer front a una etapa marcada per la inflació russa a Ucraïna. El Govern, amb aquests recursos, reforça la capacitat financera dels consells i les polítiques que desenvolupen».

L’estructura de finançament del Consell inclou aportacions del Govern de les Illes Balears, de l’Estat i de recursos propis generats per la institució insular. Les transferències que provenen del GOIB són la principal via de finançament dels Consells, l’any passat foren del 65% del total dels ingressos, i estan regulades mitjançant la Llei de finançament dels consells insulars.

El pressupost 2023 del Consell de Mallorca entra ara en la darrera fase per la seva confecció, que culminarà amb la seva aprovació definitiva en el ple a finals del pròxim mes de desembre.

Vídeos

pepito