Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell reconeix la trajectòria d’Antoni Pons per vint-i-tres anys al capdavant de la Fundació Deixalles

El Consell reconeix la trajectòria d’Antoni Pons per vint-i-tres anys al capdavant de la Fundació Deixalles

(13/11/2018)

El jurat dels Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social 2018 valora la tasca d’un dels referents de l’economia social a Mallorca.

La primera edició dels Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social 2018, que organitza el Consell de Mallorca a través de l’Oficina de Responsabilitat Social, ja té un nom propi: el d’Antoni Pons. El jurat ha volgut destacar així el mèrit professional d’aquest emprenedor i distingir-lo amb el reconeixement especial a la trajectòria exemplar d’aquesta edició.

Antoni Pons Cañellas (Lloseta, 1944) ha estat promotor i coordinador durant vint-i-tres anys de la Fundació Deixalles, dedicada a la inserció sociolaboral a través de les activitats ambientals. També ha estat promotor de REAS Balears (Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària de les Illes Balears), la qual ha presidit fins al 2004. També en destaca la tasca en l’àmbit de les finances ètiques, amb la participació en la creació del Projecte d’Estalvi Ètic de Colonya Caixa Pollença, així com de l’Eticentre, el Centre per a la Gestió Ètica de l’Empresa.

El jurat, format per membres seleccionats per la seva trajectòria i de prestigi reconegut en el camp de la responsabilitat social, ha valorat de Pons la tasca feta com un dels referents de l’economia social a Mallorca.

Aquesta distinció ha estat comunicada al premiat aquest dilluns en una audiència a la seu de la institució, encapçalada pel president del Consell, Miquel Ensenyat, acompanyat del conseller del Departament d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet; la directora insular d’Hisenda, Pressupostos i Projectes, Cristina Ballester, i del president del jurat dels Premis, Antoni Amengual.
Aquest reconeixement i la resta de guardons, que tenen per objecte reconèixer pràctiques socialment responsables, es lliuraran a l’acte oficial que tindrà lloc el proper 11 de desembre a les 19 hores al Teatre Principal de Palma.

Categories
Els guardons es distribueixen en cinc categories:
1.    Premi a la Pràctica Exemplar (PE) d’un projecte emprenedor. La persona no ha d’haver constituït l’empresa o ha de fer sis mesos, com a màxim, que s’ha creat des de la publicació d’aquesta convocatòria. Dotació econòmica del premi: 9.000 euros.
2.    Premi a la PE d’un treballador autònom o d’una treballadora autònoma. Dotació econòmica: 9.000 euros.
3.    Premi a la PE d’una microempresa (menys de deu treballadors). Dotació econòmica: 9.000 euros.
4.    Premi a la PE d’una empresa petita (menys de cinquanta treballadors). Dotació econòmica: 9.000 euros.
5.    Premi a la PE d’una empresa mitjana (menys de dos-cents cinquanta treballadors). Dotació econòmica: 9.000 euros.

Juntament amb els premis, es proposen tres reconeixements, un dels quals ha de ser el reconeixement d’una PE d’una entitat del sector públic; el reconeixement d’una PE d’una empresa gran (dos-cents cinquanta treballadors o més) i, a proposta del jurat, el reconeixement a la trajectòria exemplar d’una persona.

Pel que fa al jurat, que concedeix tant els guardons com els reconeixements, el formen membres seleccionats per la seva trajectòria i de prestigi reconegut en el camp de la responsabilitat social. El jurat ha estat escollit, de manera consensuada, amb totes les entitats col·laboradores.

Col·laboració
En els guardons hi han col·laborat el Cercle d’Economia de Mallorca, l’Eticentre, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca, la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears, la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca, la Universitat de les Illes Balears, la UGT Balears i CCOO de les Illes Balears.