Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell recorrerà la sentència d’Es Pujol de Santanyí

El Consell recorrerà la sentència d’Es Pujol de Santanyí

(17/11/2015)

Tot i que la sentència només condemna el Consell a pagar 700.000 euros dels 30 milions que sol•licitava el demandant, la institució ha decidit recórrer la decisió judicial.

El Jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Palma va decidir, el passat 4 de novembre, condemnar el Consell de Mallorca a pagar uns 700.000 euros, aproximadament, a l’empresa Proyectos Bekor, SL per la desclassificació del sector 12 Es Pujol de Santanyí. No obstant això, l’empresa demandant sol·licitava una indemnització de 30.992.831,92 euros. Per tant, la condemna és molt inferior.  

Tot i així, el Consell ha decidit presentar un recurs d’apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears perquè no està d’acord en haver de pagar els costos de redacció de projectes que va realitzar la mateixa empresa abans d’obtenir els permisos necessaris. Des del Consell, s’entén que estaria pagant per un lucre cessant d’una empresa privada.

La situació es remunta als anys 1998/99, quan el Consell decideix desclassificar el sòl urbanitzable del sector 12 Es Pujol (Santanyí) i passar-lo a sòl rústic. En aquell moment, hi va haver una sentència que va suspendre la decisió de la institució insular perquè es considerava que el procediment no havia estat l’adequat i que la desclassificació s’havia de fer a través del Pla Territorial de Mallorca (PTM).

Al 2004, el PTM desclassificà Es Pujol i passà a ser sòl rústic. A més, els propietaris dels terrenys varen firmar un conveni amb el Consell perquè, a canvi de sol·licitar una indemnització, el Consell els permetés la construcció d’un camp de golf i d’un hotel. Es va començar a tramitar l’interès general, però, al 2008, s’aprovà la Llei 4/2008, de mesures urgents per un desenvolupament territorial sostenible a les Illes Balears, que prohibia nous camps de golf amb oferta hotelera. Per tant, el Consell va denegar l’interès general complint amb allò que dictamina la Llei.