Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell recupera drets per als treballadors

El Consell recupera drets per als treballadors

(05/11/2015)

La Mesa general de negociació ha acordat que, amb la nòmina de novembre, es tornarà el 26,03 % de la paga extra de 2012 que el Govern central va eliminar. A més, els treballadors també recuperaran els dies lliures per antiguitat.

La Mesa general de negociació, en la qual hi ha representat tot el personal del Consell i dels òrgans dependents de la institució insular, s’ha reunit. La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, ha presidit aquesta trobada, en la qual «hem començat a tornar els drets dels treballadors que havien perdut durant la passada legislatura». També hi ha participat el director insular de Funció Pública, Benito Pròsper.

Un dels primers acords ha estat la recuperació de la paga extraordinària de desembre de 2012, que el Govern central va retallar en aquell moment. El Consell pagarà el 26,01 % d’aquesta paga als treballadors amb la nòmina del mes de novembre.

A banda d’això, també s’ha acordat tornar al personal els dies lliures addicionals per antiguitat. Per una part, es troben els dies permesos per assumptes particulars. Dels 6 dies que ja disposen tots els funcionaris, s’incrementaran amb dos més a partir del sisè trienni. I, a partir del 8è trienni, s’anirà acumulat un dia més per cada trienni. Per altra banda, també es recuperen dies addicionals de vacances per antiguitat. A partir dels 15 anys de dedicació a alguna administració pública, sumaran 1 dia més de vacances per cada 5 anys.

Durant la mesa, la consellera Palomino ha presentat l’esborrany per un acord marc de legislatura que contempla millores per als treballadors del Consell. La intenció de la consellera és que «l’acord tengui el màxim consens possible i, per això, s’obre un procés de negociació perquè els sindicats puguin fer aportacions al document per millorar-lo».