Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell redactarà un Pla Estratègic del Paisatge de Mallorca

El Consell redactarà un Pla Estratègic del Paisatge de Mallorca

(16/10/2015)

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha inaugurat la jornada sobre Protecció del paisatge i ordenació del territori organitzada pel Col•legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears (COAIB).

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha presentat el Pla estratègic del paisatge de Mallorca al col·lectiu d’arquitectes durant una jornada organitzada pel COAIB. Amb la consellera, també han participat a la inauguració, el director general d’Ordenació del Territori del Govern, Luis A. Corral, i la degana del Col·legi Oficial, Marta Vall-Llossera.

Garrido ha assegurat que «a la legislatura que acabam d’iniciar, les administracions públiques ens enfrentam a un nou repte i a un canvi de paradigma, que hem d’aprofitar per implantar i recuperar les polítiques de paisatge». En aquest sentit, la consellera ha remarcat el procés que se seguirà per redactar el Pla Estratègic del Paisatge de l’illa.

Aquest pla presentat estarà fonamentat en el Conveni Europeu del Paisatge que segueixen els països de la Unió Europea. Des del departament, s’han fixat dues vies per posar en marxa el pla. La primera, és interna dins del Consell perquè tots els departaments que puguin tenir alguna influència sobre el paisatge participin en la redacció. La segona, serà obrir un procés de participació perquè el pla tengui el màxim d’aportacions de la gent i de les entitats que estiguin interessades en col·laborar. La intenció dels dirigents del departament és aconseguir un gran pacte pel paisatge de Mallorca amb agents socials, entitats, grups polítics, administracions públiques i la ciutadania.

La consellera ha remarcat «el paisatge com un capital territorial i natural i, també, com un valor cultural i identitari». Sobren motius per preservar el paisatge i, a més a més, «és un ingredient molt important per al desenvolupament econòmic de la nostra illa». En aquest sentit, Garrido ha manifestat la seva voluntat de col·laborar amb el Govern amb la nova Llei de paisatge de les Illes Balears.

A la jornada, també hi ha participat el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, que ha exposat la visió del Consell en una taula rodona on han intervingut altres membres d’administracions i l’arquitecte Stefano Cortellaro. La jornada ha finalitzat amb la inauguració de l’exposició Casa, territori i paisatge. Dibuixos, estudis i projectes a l’illa d’Eivissa 1994- 2014. Aquesta mostra es podrà visitar a la seu del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears i és el resultat dels estudis realitzats per l’arquitecte Stefano Cortellaro.