Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell reforça el seu compromís amb les polítiques d'igualtat i diversitat al pressupost el 2023

El Consell reforça el seu compromís amb les polítiques d'igualtat i diversitat al pressupost el 2023

(15/11/2022)

La institució insular destinarà en total al departament de Presidència 30,5 milions d'euros

El Consell de Mallorca aposta clarament per reforçar les polítiques d'igualtat i diversitat. Des de l'any 2018 fins al 2022 la institució ha incrementat en 3 milions d'euros, el que vol dir que ha multiplicat gairebé per cinc el pressupost d'igualtat per ampliar el personal, els serveis i els punts d'atenció als municipis.

Per a l'exercici 2023 el departament de Presidència destinarà 7,15 milions d'euros a les polítiques d'igualtat i diversitat. D'aquesta partida hi ha dues noves iniciatives. La posada en marxa un servei d'atenció integral a dones víctimes de violència, al qual es destinarà 1,1 milions d'euros i 500.000 euros per iniciar un model d'atenció a dones víctimes amb problemes de salut mental.

El Consell continuarà donant assistència jurídica i psicològica a dones i a les persones LGTBI i aquest servei hi destinarà 600.000 euros l'any 2023. Al mateix temps, fruit del compromís del Consell de Mallorca amb els projectes transformadors liderats per dones, s'incrementen les ajudes de la institució 1,6 milions d'euros.

Per desenvolupar les polítiques de promoció sociocultural hi ha una partida de 3,07 milions d'euros, més d'un terç d'aquesta xifra permetrà mantenir el suport a les associacions de persones majors. D'altra banda, s'amplien les ajudes a federacions perquè puguin donar millor servei a les entitats. I també s'obr una línia de suport a les associacions que han quedat enrere i que no puguin donar resposta a les seves necessitats, a la vegada que l'any que ve també s'ampliaran les ajudes a l'associacionisme.

En relació amb les polítiques de modernització, el Consell destinarà 5,74 milions d'euros per avançar en la implementació de l'administració electrònica per invertir en la infraestructura informàtica, avançar en la implantació de l'oficina virtual.

Ell departament de Presidència destinarà 2,45 milions d'euros a polítiques de coordinació i estratègiques. Una xifra que inclou el milió d'euros per a la descontaminació d'Alcanada, 520.000 euros per a l'Oficina de Projectes Europeus, 670.000 euros per consolidar el programa Mallorca Activa. I també per una nova iniciativa a la qual es dedicaran 120.000 euros i que servirà per impulsar segones oportunitats per a les microempreses.