Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell reforça el seu compromís en la defensa dels drets del col•lectiu LGTBI duplicant les hores d’atenció presencial del SAI a Palma, Inca i Manacor

El Consell reforça el seu compromís en la defensa dels drets del col•lectiu LGTBI duplicant les hores d’atenció presencial del SAI a Palma, Inca i Manacor

(31/01/2022)

Durant el 2021 el Servei d’Atenció Integral ha tramitat més d’un centenar d’expedients, ha realitzat 116 sessions social, 129 psicològiques i 61 jurídiques.

El Consell de Mallorca reforça el seu compromís en la defensa els drets del col•lectiu LGTBI duplicant les hores d’atenció presencial del Servei d’Atenció Integral al col•lectiu LGTBI (SAI). Així la institució consolida (SAI) com a referent a l’illa en matèria d’atenció específica i integral al col•lectiu LGTBI, tal com ha assenyalat el conseller de Presidència, Javier de Juan 

De Juan ha destacat el compromís de la institució insular amb el col•lectiu LGTBI amb l’anunci d’ampliació dels horaris d’atenció del SAI de forma molt significativa. Ampliam horaris d’atenció forma molt significativa. A Palma, a la part forana Inca i Manacor oferirem ara més de doble d’hores d’atenció. En total passam de 16 hores setmanals a 37 hores. També augmenten les hores d’atenció Psicològica i Jurídica als tres municipis mensualment. De Juan també ha explicat que s’assumeixen nous compromisos per assolir 40 h anuals de formació per a professionals. Així com, es preveu la participació a ponències, jornades, conferències, tasques de col•laboració amb la Direcció Insular.

«Hem omplert un buit important que existia amb relació a l’atenció i drets del col·lectiu i que tant ciutadania com entitats reclamaven i ara fem una passa més ampliant el servei, perquè volem arribar a totes les persones que ho necessitin», ha assenyat el conseller de Juan.

El SAI proporciona assessorament social, legal i psicològic a les persones lesbianes, gais, trans, intersexuals i bisexuals, i a les seves famílies, que manifesten qualque tipus de necessitat o demanda sobre temes relacionats amb la seva orientació sexual o la seva identitat de gènere, tant si han sofert (o no) o estan en situació de sofrir discriminació o violència. També ofereix aquest suport als professionals i fa difusió a la ciutadania d’aquest servei especialitzat. Per oferir aquesta atenció especialitzada el SAI compta amb un treballador o treballadora social, un o una psicòloga i un jurídic o jurídica.

La directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach ha explicat el balanç de la feina feta. Durant l’any 2020, tenint en compte que es va posar en marxa a finals d’octubre i que és un any caracteritzat per la pandèmia ocasionada per la COVID19, es varen tramitar i realitzat 22 expedients i  a prop de 60 sessions incloses l’atenció social, psicològica i jurídica. També es varen dur a terme dues formacions presencials en intervenció amb persones LGTBI i una formació online específica per cada àrea d’intervenció social-psicològica i  jurídica a través de l’escola online de Ben Amics.
Cursach també ha informat que al llarg de l’any 2021 s’han tramitat 101 expedients i s’han realitzat 116 sessions socials, 129 psicològiques, 61 sessions jurídiques. També s’han dut a terme 25 assessoraments a professionals. D’altra banda, l’equip del SAI ha realitzat nombroses formacions en diferents modalitats i participat en jornades i taules i ha fet 52 reunions internes i externes amb d’altres professionals i/o entitats. Cursach  ha remarcat que «la gent de Mallorca no consent la LGTBIfobia, i com a institució compromesa amb els mallorquins i mallorquines cal q posem tots els mitjans per eradicar-la».

Per la seva banda, la presidenta de Ben Amics, Tatiana Casado com a presidenta de Ben Amics, «valora positivament la col•laboració entre el Consell de Mallorca i Ben Amics per a aconseguir un major atenció a les persones LGTBI que sofreixen situacions de discriminació i violència, i anima a qualsevol persona LGTBI que aquest en aquesta situació a posar-se en contacte amb el SAI».

Es pot accedir al Servei d’Atenció Integral al col•lectiu LGTBI a Palma, els dilluns i dijous de les 9.00 a les 14.00 hores i de les 16.00 a les 19.00 i els divendres de 9.00 a 14.00 hores; a Inca, els dimarts de les 10.00 hores a les 15.00 hores i de les 16.00 a les 19.00 hores; i a Manacor, els dimecres de les 10.00 hores a les 15.00 hores i de les 16.00 a les 19.00 hores, o per telèfon al 682388969.

Vídeos

rdp