Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell reforça el seu suport a les bodegues de Mallorca perquè promocionin el seu vi a l'estranger

El Consell reforça el seu suport a les bodegues de Mallorca perquè promocionin el seu vi a l'estranger

(16/05/2022)

Per primera vegada s'ha instal·lat un estand del Consell a la fira ProWein de Düsseldorf i forma part de la voluntat de la institució insular per reforçar la presència de les empreses de producte de Mallorca en el món.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha visitat aquests dos dies l'estand que el Consell de Mallorca ha instal•lat, en col•laboració amb la Cambra de Comerç, a la fira ProWein de Düsseldorf (Alemanya) per promocionar el vi de l'illa. Hi participen com a coexpositors Vi Rei, Son Prim, José L. Ferrer, Miquel Oliver, i Castell Miquel.

El conseller Alzamora ha explicat que el Consell és present en aquesta fira «amb la idea de que aquestes empreses, bodegues i productors de vi puguin ser punta de llança de transformació del model. Puguin ser empreses que ens ajudin, a través de l’exportació i de la internacionalització, a diversificar el model econòmic de Mallorca».

«Creiem que com a Consell hi hem de ser, i també creiem que hem de fer una aposta de futur. La nostra intenció és consolidar aquestes actuacions, reforçar la presència de les empreses de producte de Mallorca en el món per aconseguir aquests objectius de transformar el model econòmic amb les empreses que, al capdavall, el que fan és mantenir el territori, mantenir el paisatge, mantenir el patrimoni i donar a conèixer la nostra gastronomia en el món».

És la primera vegada que la institució insular és present a una fira internacional de producte, fent de paraigües a productors de l'illa de les DO Pla i Llevant i Binissalem i de la IGP Vi de la Terra Mallorca. La meta ara és que el Consell pugui comptar l'any que ve amb un espai més gran on hi pugui haver més bodegues.

En aquest sentit, el conseller, acompanyat del director insular de Promoció Econòmica, Joan Font, i la responsable del departament d'Internacionalització de la Cambra de Comerç, Alicia Bueno, han mantingut una reunió amb el gerent de l’ens organitzador Expo-Düsseldorf a Espanya, Olivier Hubbing, amb qui s'han tractat aquests aspectes i s'han fet les primeres gestions per a l'edició de 2023.

Així mateix, la representació mallorquina s'ha reunit amb María Peña, consellera delegada d'ICEX, i María Naranjo, directora d'indústria alimentària a ICEX, i Manuel Ledesma, conseller econòmic i comercial d'Ofecomes (Oficina Comercial de la Ambaixada d'Espanya a Düsseldorf) i Pablo Calvo, del departament de vins.

Els cinc coexpositors de l’estand de Mallorca han rebut aquests primers dos dies de fira nombroses visites i han mantingut reunions de feina, ja que és un esdeveniment professional que abans de la pandèmia arribava a més de 61.000 visitants (majoritàriament representants del sector a Europa) i enguany se n'esperen uns 40.000. Demà, dimarts dia 17, finalitza l'esdeveniment. 

El conseller Alzamora també ha aprofitat per visitar les empreses de Mallorca que estan ubicades en altres estands de ProWein: Oliver Moragues, Binigrau, Licors Moyà, Bodegas Bordoy, Es Fangar Vins, Can Axartell, Bodegas Miquel Gelabert, Santa Catarina, Binigual i Terra de Felanis. Totes han indicat que ajuntar-se en un mateix estand és la millor opció.

El sector del vi a Mallorca 

El sector del vi a Mallorca creix en producció i també en comercialització. La valoració econòmica de la comercialització de vins de qualitat de Balears l’any 2021 va ser de 36,4 milions d’euros. 

El 2021, les denominacions de qualitat de Balears van comercialitzar 47.754 hectolitres, dels quals gairebé 9.000 foren exportacions. La majoria d’aquestes exportacions (el 56 %) van ser a Alemanya. Suïssa, Xipre i Dinamarca són altres dels mercats que compren vins balears. 

Alemanya és un dels primers importadors del món i, per la relació que Mallorca hi manté des del punt de vista turístic, es fa imprescindible ser presents a l'esdeveniment per excel•lència del sector del vi.

La fira internacional més important per al sector 

ProWein no s’havia pogut celebrar des de 2019. Acull una mitjana de 6.900 expositors de 64 països. És una fira per a professionals de restauració, comerç, distribució i d’associacions relacionades amb el vi i les begudes espirituoses.