Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell rep la primera guia del constructor sostenible de mans de l'Associació de Constructors de Balears

El Consell rep la primera guia del constructor sostenible de mans de l'Associació de Constructors de Balears

(26/09/2022)

Cladera i Alzamora s’han reunit reunit amb els representants de l’associació, que compta amb el suport de la institució insular a través dels ajuts de Responsabilitat Social Corporativa

La presidenta del Consell de Mallorca, juntament amb el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, s’ha reunit avui dematí amb la presidenta de l’Associació de Constructors de les Illes Balears, Fanny Alba, acompanyada por la presidenta de la comissió de Responsabilitat Social Empresarial i Igualtat, Ana Ferrá; el president de la comissió d’Innovació i Sostenibilitat, Pau Pont i la la directora general, Sandra Verger.

Durant la reunió, l’associació ha lliurat a la presidenta i al conseller la primera Guia del Constructor Sostenible. Es tracta de la primera guia d’aquestes característiques elaborada a les Illes Balears, i s’ha fet amb el suport del Consell de Mallorca, a través de la convocatòria de subvencions de l’any 2022 a entitats sense ànim de lucre, corporacions de dret públic i ajuntaments per fomentar i divulgar la Responsabilitat Social Corporativa. També han presentat la I Jornada de Construcció Sostenible, que se celebrarà el dia 6 d’octubre, i que també té el suport de la institució insular.

“Aquesta guia és un exemple del compromís de l’associació amb un model econòmic més just i resilient, i va alineat amb l’estratègia del Consell per convertir Mallorca en líder en sostenibilitat, impulsant la triple sostenibilitat econòmica, social i mediambiental i fomentant la responsabilitat social corporativa arreu de l’illa” ha expressat la presidenta Cladera. “El sector de la construcció és un agent clau en aquesta transformació, amb qui hem de fer feina conjuntament perquè el canvi sigui efectiu i permanent”.

El conseller Alzamora ha recordat que la limitació de recursos naturals, principalment aigua i energia, és especialment rellevant a Mallorca. En aquest sentit, ha assegurat que “l’ús eficient, així con la reducció de residus i la utilització de determinats materials ens obliga a repensar l’urbanisme i fer-ho de manera col·lectiva”. Segons Alzamora, “el sector de la construcció, i la seva implicació en el model de circularitat seran claus per dissenyar un futur més sostensible i que a més participi del procés de transformació econòmica”, ha assenyalat.