Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell revoca de manera definitiva la importació de residus i evita que més de 120.000 tones arribin a l’illa

El Consell revoca de manera definitiva la importació de residus i evita que més de 120.000 tones arribin a l’illa

(28/10/2015)

La institució no haurà d’assumir cap indemnització i la taxa de residus queda congelada

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha anunciat avui en roda de pemsa, que durà al pròxim ple ordinari de dia 12 de novembre la revocació definitiva de les operacions d’importació de residus de fora de les Illes Balears.

 

Sandra Espeja ha explicat que la revocació anirà acompanyada d’un informe jurídic que l’avala, un informe econòmic que diu que el Consell de Mallorca no ha de fer front a cap indemnització i un informe tècnic que exposa la situació de les tones de fems pendents d’arribar.

 

Per una banda, de les 50.000 tones que havien d’entrar enguany de Guiliano i Tufino i d’Irlanda, la revocació n’evitarà més de 20.000 tones. «Dia 30 de novembre està previst que arribi el darrer vaixell. Dia 30 deixarem de ser el femer d’Europa», ha assegurat la consellera.

 

Per altra banda, s’evitarà que arribin 100.000 tones de residus procedents de Roma. Aquesta operació ja estava autoritzada pel Consell de Mallorca i estava en espera que el Govern acabàs els tràmits per autoritzar-les. Era una operació vigent, posposada però no tancada. L’única manera d’aturar-la era des del mateix Consell de Mallorca amb la revocació definitiva.

En total s’evitarà l’entrada de més de 120.000 tones de residus.

 

Sandra Espeja també ha anunciat que la taxa de residus no pujarà al 2016.

 

Durant la roda de premsa, la consellera ha reivindicat «la lluita i la insistència dels moviments socials, tan necessaris en la nostra societat, que des de fa anys lluiten perquè aquest dia arribi».

 

Al ple ordinari de dia 10 de setembre, la consellera de Medi Ambient va dur a aprovació l’inici dels tràmits per aturar l’arribada a Mallorca de vaixells amb residus produïts fora de les Illes. La revocació de la importació de fems és un dels punts de l’acord de governabilitat de l’executiu insular actual.