Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell s’estalvia 1,7 milions d’euros amb una refinançament de crèdit

El Consell s’estalvia 1,7 milions d’euros amb una refinançament de crèdit

(14/10/2015)

El refinançament d’operacions de préstec d’inversió suposarà un estalvi d’1.780.000 euros en els propers sis anys.

Cosme Bonet, conseller d’Economia i Hisenda, ha firmat avui el document que suposa el refinançament d’una part dels préstecs bancaris del Consell de Mallorca i que es duu a terme amb l’entitat bancària Deusche Prandbriefbank, en representació de la qual han assistit dos apoderats. Per part del Consell, també hi han estat presents la directora insular d’Hisenda i Pressuposts, Cristina Ballester, i el secretari tècnic del departament, Joan Ignasi Morey. 

Bonet ha destacat que «és un acord molt important per a la institució perquè el Consell queda en una situació financera més bona, la qual cosa ens permetrà afrontar amb més garanties els objectius de l’executiu insular». A més, «també suposa que podrem dedicar més recursos del Consell a les necessitats dels ciutadans, en lloc de pagar interessos als bancs». 

La quantitat que es refinança és de 41.407.993,17 euros en un termini de 6 anys i 8 mesos. Aquest acord suposarà un estalvi per al Consell de més d’1,7 milions d’euros, que es tradueixen en 250.000 euros anuals aproximadament. El tipus d’interès serà del 0,77 % fins al març de 2019 i, a partir d’aquest moment, es reduirà al 0,72 %.  

Aquest és un exercici d’eficiència financera que demostra que és possible pagar menys pels interessos, sempre dins la normativa, i que el Consell tengui més pressupost per dedicar-lo a fer política per a les persones.