Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell torna a fer un esforç per mantenir baixa la taxa de residus 2022

El Consell torna a fer un esforç per mantenir baixa la taxa de residus 2022

(17/11/2021)

La vicepresidenta Ribot afirma que «la pandèmia encara mostra les conseqüències i seguim necessitant un esforç extra»

El Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimecres, en la Comissió Informativa Extraordinària, portar al Ple extraordinari del pròxim dilluns 22 l’aprovació inicial de les tarifes de residus per a l’any 2022. La proposta preveu que la tarifa de residus sòlids urbans (RSU) sigui de 114,96 €/tona.

Per tal de contenir al màxim les tarifes, el Consell ha utilitzat tots els mecanismes al seu abast.  I, per aquest motiu, la institució insular aportarà 3 milions d’euros del romanent per arribar a una tarifa més adequada i ajustada a la situació que vivim a Mallorca.

Per la seva banda, Ribot ha indicat que «venint d’una situació econòmica tan complicada, hem de tenir en compte que la tarifa anterior era excepcionalment baixa. Sabíem que aquesta condició d’excepcionalitat faria tornar la tarifa a unes xifres més properes al punt de repòs, però també sabíem que la pandèmia encara mostra les conseqüències i que seguim necessitant un esforç extra de part nostra».

Pel que fa a les altres dues tarifes de residus que gestiona el Consell, el mateix expedient preveu que la tarifa de llots sigui de 98,33 euros per tona. Sobre la tarifa de deixalles d’origen animal (DOA), el Consell de Mallorca ha decidit proposar una tarifa de 37,31 euros per tona.

Sobre la tarifa de DOA, la consellera Ribot ha explicat que «aquesta se situa estable en els 37 €. Consideram que en un context com l’actual és important seguir mantenint aquesta tarifa estable, especialment a causa de les problemàtiques que s’estan vivint en el sector primari».