Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El conseller Alzamora anima a la compra de producte local per a pal·liar la inflació

El conseller Alzamora anima a la compra de producte local per a pal·liar la inflació

(05/07/2022)

El responsable insular de Promoció Econòmica assegura que es poden abaratir costos amb l'adquisició de productes, béns i serveis fets a Mallorca.

 

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, han fet avui una crida al consum de productes locals com a mesura de contenció de la inflació. Alzamora ha animat a la compra de béns, productes i serveis de quilòmetre cero des d'una teulera de Vilafranca de Bonany que avui ha visitat per donar suport al sector.

De fet, durant la visita de les instal·lacions, el conseller insular ha recordat que els preus d'alguns materials de construcció s'han disparat un 50% en un any i han provocat una paràlisi al sector immobiliari. En concret, segons l'Índex de Preus Industrials (IPRI) de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), les fàbriques de maons, teules i productes de terres cuites per a la construcció venen els materials un 43,5% més cars que el març de l'any passat.

Davant d'aquesta situació, el conseller Alzamora ha explicat que si s'incentiva la compra de productes de proximitat s'abarateixen els costos i es dinamitza l'economia local. "En una conjuntura com l'actual resulta del tot imprescindible fomentar el consum de productes locals. Tenen molta qualitat, i en la majoria dels caos són més barats, ja que no repercuteixen el preu del transport, que en el nostre cas per mor de la insularitat, suposa un afegit molt important".

Durant la visita d'aquestes instal·lacions, Jaume Alzamora, ha tengut oportunitat de reunir-se amb l'Associació de Teulers de Mallorca i ha conegut de primera mà la situació del sector. El conseller s'ha compromès a estudiar alternatives per garantir el futur de les poques fàbriques que hi ha en actiu.

De la mateixa manera, Alzamora ha anunciat que intentarà que la UE reconegui amb un segell geogràfic la teula mallorquina. Una petició que, ahir, mateix ja va fer per a la tela de llengües.