Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El conseller d’Hisenda i Funció Pública visita els parcs de bombers de Sóller, Inca i Llucmajor

El conseller d’Hisenda i Funció Pública visita els parcs de bombers de Sóller, Inca i Llucmajor

(17/10/2019)

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha visitat avui els parcs de bombers de Sóller, Inca i Llucmajor, que pertanyen al cos de Bombers de Mallorca. A la visita, l’ha acompanyat el director insular d’Emergències, Xisco López.

Durant la visita, el conseller ha pogut comprovar l’estat dels tres parcs i ha estat el pas previ per iniciar possibles millores tant en les instal•lacions com en la dotació d’equipament. El conseller també ha volgut agrair als Bombers de Mallorca la tasca de seguretat que fan a Mallorca.  

En total, el cos de Bombers de Mallorca compta amb vuit parcs. A més dels de Sóller, Inca i Llucmajor, també té el de Calvià, Alcúdia, Felanitx, Manacor i Artà. En total, el cos de Bombers de Mallorca compta amb una plantilla de 263 professionals i un parc mòbil amb 67 vehicles. 

Al 2018, els Bombers de Mallorca varen rebre un total de 5.299 avisos. El cos va actuar en 1.933 incendis -384 dels quals varen ser a habitatges-, va participar en 1.227 rescats -207 dels quals varen ser de muntanya-, va fer 1.640 assistències tècniques i va dur a terme 499 actuacions de prevenció. El temps mitjà de resposta als incendis, des de la sortida del parc, ha estat de 12 minuts i 58 segons, i durant el 2018 varen actuar en un sinistre real cada 3,2 hores.

El parc de Sóller cobreix els municipis de Banyalbufar, Valldemossa, Deià, Bunyola, Sóller, Fornalutx i part d’Esporles i Escorca. La dotació de personal mínima diària de cobertura del parc és d’un caporal de bombers especialitzat en muntanya i tres bombers-conductors especialitzats en muntanya. L’any passat, el servei del parc de Sóller va participar en la resolució de 402 sinistres: 89 incendis, 196 rescats, 70 assistències i 47 accions preventives.

Per la seva banda, el parc d’Inca cobreix els municipis de Marratxí, Santa Maria del Camí, Santa Eugenia, Alaró, Consell, Binissalem, Lloseta, Sencelles, Costitx, Lloret de Vistalegre, Selva, Inca, Campanet, Búger, Llubí i part de Sineu, Santa Margalida, Muro, Sa Pobla, Pollença i Escorca. La dotació de personal mínima diària de cobertura del parc és d’un caporal de bombers, tres bombers-conductors especialitzats en muntanya i tres bombers-conductors. L’any passat varen participar en la resolució de 1.251 sinistres: 584 incendis, 376 rescats, 252 assistències i 39 accions preventives.

I el parc de Llucmajor cobreix els municipis de Llucmajor, Algaida i part de Montuïri, Porreres, Campos i Ses Salines. La dotació de personal mínima diària de cobertura del parc és d’un caporal de bombers i quatre bombers-conductors. Al 2018 el servei del parc de Llucmajor va participar en la resolució de 727 sinistres: 362 incendis, 150 rescats, 176 assistències i 39 accions preventives.