Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El conseller de Presidència assegura a les Jornades Municipalistes Feministes que “si volem canviar les coses ho hem de fer des d’una altra perspectiva”

El conseller de Presidència assegura a les Jornades Municipalistes Feministes que “si volem canviar les coses ho hem de fer des d’una altra perspectiva”

(15/03/2022)

De Juan destaca que aquest dos dies s’han vist exemples de l’aportació de les dones a la cohesió social, a la revisió de les narratives i la transformació en positiu de les dones des de l’esport, la salut i els projectes innovadors

Èxit de participació en les Jornades Municipalistes Feministes que han tengut lloc aquest dilluns 14 i dimarts 15 de març. Més de 80 persones han assistit al teatre d'Artà que durant aquests dos dies ha estat el centre del debat Feminista a Mallorca. El conseller Javier de Juan ha valorat molt positivament el desenvolupament de les Jornades. “Si volem canviar les coses ho hem de fer des d’una altra perspectiva”. En aquest sentit ha destacat que aquest dos dies s’han vist exemples de l’aportació de les dones a la cohesió social, a la revisió de les narratives i la transformació en positiu de les dones des de l’esport, la salut i els projectes innovadors.

El dilluns es varen tractar en profunditat temes com la construcció del relat mediàtic de les violències sexuals, amb el cas Alcàsser com a exemple. Una conferència a càrrec de Nerea Barjola. A continuació, ecotransformers varen dur a terme un taller per generar noves narratives més igualitàries i per prendre consciència de la forma com es poden generar aquests canvis.

El conseller de presidència ha destacat que les xerrades i debats d'aquest dimarts han estat molt motivadors tant la conferència de Marusia López com la taula redona, coordinada per Meritxel Esquirol amb diferents dones migrants que han explicat les seves reflexions i vivències. "Hem pogut aprendre del feminisme comunitari amb n'Anna, na Bushra, na Fatou i na Morelia. Elles són part de Mallorca, contribueixin i construeixen els pobles aportant una riquesa que s'ha de reivindicar i dignificar", ha assenyalat de Juan.

De Juan ha posat en relleu també com les administracions públiques, en aquest cas el Consell de Mallorca poden impulsar projectes empresarials liderats per dones amb una línia d'ajudes econòmiques i d'acompanyament. Una iniciativa impulsada per l'exconsellera Teresa Suárez, qui també ha participat en les Jornades amb la conferència sobre Dones i emprenedoria.

La darrera taula redona sobre les iniciatives municipals, associative i d’empresa en clau de dona, coordinada per la directora insular d’igualtat i diversitat, Rosa Cursach.

A les Jornades també, s'ha projectat el documental Amb nom de dona, sobre les ajudes a dones emprenedores i les protagonistes han participat en el debat. "Són projectes sostenibles i que promouen el canvi econòmic i que tenen impacte social. Dones que aporten i que no ho fan des del l'objectiu d'obtenir un benefici econòmic sinó de resoldre problemes. Dones que recuperen i revaloritzen el treball de qualitat, de proximitat, que promou l'economia circular i que posa consciència en tot el procés des de l'inici al final", ha assegurat el conseller de Juan, qui ha tancat la seva intervenció destacant l'avanç social que suposa la lluita per la igualtat.