Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El conseller Javier de Juan ha presentat el nou llibre dels tallers d’Estimulació Cognitiva de l’IMAS

El conseller Javier de Juan ha presentat el nou llibre dels tallers d’Estimulació Cognitiva de l’IMAS

(07/10/2019)

L’acte s’ha celebrat avui a Sant Llorenç en presència d’una cinquantena de participants de la zona per aquesta edició 2019/20

El conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, i la regidora de Tercera Edat i Sanitat de l'Ajuntament de Sant Llorenç,  Maria Galmés, han donat el sus avui dematí a la nova edició dels tallers d’Estimulació Cognitiva i Habilitats Socials amb la presentació del nou manual que s’emprarà durant aquest curs. També han assistit a l’acte el vicepresident de l’IMAS, Jaume Tortella, i la directora insular de Gent Gran del Consell de Mallorca, Sofia Alonso, així com una cinquantena de participants de Sant Llorenç i Son Carrió. 

En aquesta ocasió, la inauguració del curs s’ha dut a terme a Sant Llorenç amb el propòsit de  retre un petit homenatge als seus habitants i, en especial a la seva gent gran, per la torrentada mortal que es va produir fa just un any. Precisament, durant la seva intervenció el president de l’IMAS ha volgut tenir unes paraules de record i suport per a tots els afectats. 

Igualment, Javier de Juan ha donat l’enhorabona a l’equip de Vellesa i Família de l’IMAS per la seva tasca amb la organització d’aquests cursos i ha recalcat que «amb la realització d’aquests tallers als diferents municipis, el que volem des de l’IMAS és continuar en la nostra línia d’ajudar a les persones majors a envellir d’una manera activa prop de casa seva, és a dir, sense haver de sortir del seu entorn». 

La descentralització, així com que cada any es renovin els continguts del manual d’exercicis, són dos factors importants a l’hora de valorar l’èxit d’aquests cursos d’Estimulació Cognitiva i Habilitats Socials, els quals ja han arribat a les seves noces d’argent i continuen comptant cada any amb la participació arreu de Mallorca d’unes 1.800 persones majors. Per aquest curs 2019/20, el llibre compta amb disset nous temes, alguns d’ells amb pàgines a color, i l'enquadernació torna a ser en espiral per facilitar-ne el seu ús. 

A la presentació del nou curs també hi han assistit els alumnes inscrits als grups de Sant Llorenç i Son Carrió, que han participat activament amb la lectura d’uns poemes escrits pels propis majors i han mostrat la seva satisfacció per poder realitzar el curs al mateix municipi. 

L’acte ha finalitzat amb la intervenció de l’autora del disseny de la portada del nou manual d’exercicis, Rosa Lleonart, qui es va erigir guanyadora del concurs organitzat per l’IMAS entre tots els alumnes d’aquests tallers pel disseny de la portada i la contraportada del llibre. Lleonart ha rebut un obsequi per part de les autoritats i ha explicat el missatge de la seva portada.