Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consorci Serra de Tramuntana mantindrà la inversió i les activitats culturals del desè aniversari i incrementa en 150.000 euros les subvencions per particulars

El Consorci Serra de Tramuntana mantindrà la inversió i les activitats culturals del desè aniversari i incrementa en 150.000 euros les subvencions per particulars

(05/11/2021)

El pressupost 2022 que ascendeix a 1.840.000 inclou una beca per als nous pagesos de la Serra i s’impulsarà el distintiu Serra de Tramuntana

La proposta de pressupost pel 2022 del Consorci Serra de Tramuntana té com a objectiu consolidar la feina feta durant el 2021, any del desè aniversari de la distinció Unesco com a Patrimoni de la Humanitat en la categoria de paisatge cultural. En aquest sentit durant l’any que ve tindran continuïtat les activitats que es varen posar en marxa amb motiu de la celebració com són les ‘Rutes culturals guiades’, les ‘Visites a possessions emblemàtiques’, les ‘Conferències de paisatges culturals’ i els ‘Recorreguts gastronòmics’. Activitats que han tengut molt bona acollida per part del públic, ja que s’han cobert sempre totes les places.
Al mateix temps es mantenen aquelles activitats que es venen desenvolupant des de fa anys com són les curses, visites escolars culturals, treballs entorn l’Aprenentatge Servei i els patrocinis d’activitats que afavoreixin la visibilitat dels valors que distingeixen la Serra com a Patrimoni Mundial.

D’altra banda, es preveu augmentar el nivell de les subvencions ordinàries de 2021 donat el gran augment de la demanda registrat enguany. Així s’incrementa en 50.000 € la partida de les subvencions destinada a la recuperació d’elements etnològics destinada als ajuntaments i augmenta 150.000 € la partida de les subvencions destinades a particulars.

El pressupost del Consorci també incorpora una partida de 55.000 euros destinada a tasques de recuperació del Santuari de Lluc.

2022 primer projecte estratègic i distintiu Serra
Durant l’any que ve es posarà en marxa un projecte estratègic del Consorci que es basa en l’economia circular partint de la recuperació de marjades i la creació de vincles entre els pagesos i pageses implicats i el sector de restauració i hostaleria.

Es durà a terme a Estellencs i Banyalbufar, i es desenvolupa a partir d’un pla de participació amb els veïnats dels municipis i entitats implicades des del qual s’impulsa aquest projecte.

El Consorci posarà en marxa un sistema de beques per als nous pagesos que treballin a les explotacions agrícoles d’aquests municipis.
Per promou el distintiu Serra de Tramuntana, el Consorci augmenta en 50.000€ les despeses en publicitat i marxandatge. Al mateix temps que incrementa fins a 50.000€ la partida destinada a Fons bibliogràfics i audiovisual per a la inversió en material destinat a posar en valor el Distintiu Serra de Tramuntana.