Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consorci Serra de Tramuntana sol·licita una subvenció de l’impost del turisme sostenible per posar en marxa la seva marca de qualitat

El Consorci Serra de Tramuntana sol·licita una subvenció de l’impost del turisme sostenible per posar en marxa la seva marca de qualitat

(22/08/2018)

La Marca Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial distingirà els productes i serveis que són generadors de paisatge a la Serra de Tramuntana.

L’impost del turisme sostenible (ITS) promourà la marca de qualitat de la Serra de Tramuntana. Aquesta és la intenció dels responsables del consorci del Patrimoni Mundial, que, en Mesa Permanent, varen decidir sol·licitar 254.000 € de l’ITS per finançar el projecte de prospecció i sensibilització amb la Marca Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial. Un projecte que ha de servir per donar valor afegit als productes i serveis de la Serra i així incentivar l’economia d’aquesta zona declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO el 2011.

El Consorci preveu implementar el projecte en tres passes. La primera, per a la qual ha sol·licitat un total de 120.000 €, consistirà en una fase de prospecció dels productors agroalimentaris de la Serra que poden portar la marca, així com amb els propietaris de béns immobles que, per ser generadors de paisatge, podran formar-ne part. També anirà dirigida a empreses de serveis situades a la Serra, especialment de restauració i hoteleria que, pel seu compromís amb els productors i amb el paisatge, podran formar un club distingit d’«Amics de la Marca Serra».

La fase següent ampliarà el camp d’acció a la població en general i s’hi dissenyarà una campanya per donar a conèixer la marca i els productes que la porten al públic en general, de Mallorca i de l’exterior. Per aquesta fase, s’ha sol·licitat un total de 80.000 €. I, finalment, se sol·licitaran, per un valor de 54.000 €, les eines i els instruments necessaris per poder dur a terme aquesta tasca, tant pel que fa a recursos humans com tots els aspectes comunicatius per dur-ho endavant.

La marca Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial és una iniciativa que respon a la necessitat de preservar, revalorar i potenciar un desenvolupament sostenible de la Serra i, alhora, potenciar-ne l’economia local. Es preveu que la marca faci les primeres passes a principis de 2019.