Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Cor del Teatre Principal i el Cor Juvenil actuaran aquest diumenge a la prestigiosa Berliner Philarmonie acompanyats de l'Orquestra Simfònica de Berlin

El Cor del Teatre Principal i el Cor Juvenil actuaran aquest diumenge a la prestigiosa Berliner Philarmonie acompanyats de l'Orquestra Simfònica de Berlin

(09/04/2015)

Sota la direcció de José María Moreno i amb la participació dels solistes formats al Cor del Principal Inma Hidalgo i Roger Berenguer, el programa acull la interpretació de tres de les millors peces de Ludwig van Beethoven

El Cor del Teatre Principal, juntament amb el Cor Juvenil, oferiran un concert a la ciutat alemanya de Berlin amb l’orquestra Berliner Symphoniker (Orquestra Simfònica de Berlin), el proper diumenge, a la seu d’aquesta prestigiosa formació musical, la sala de concert Berliner Philarmonie.

El concert estarà dirigit pel titular del Cor, i director artístic del Teatre Principal, José María Moreno. A més també hi actuaran els solistes mallorquins, formats als Cors del Teatre, Inma Hidalgo, soprano, i Roger Berenguer, tenor. El quadre de solistes del concert es completa amb la soprano Antje Bitterlich, la mezzosoprano Kremena Dilcheva, el baix Norman D. Patzke, i la clavecinista Cassandra Wyss.

El programa està dedicat a Ludwig van Beethoven i acull tres grans peces del compositor: l’obertura de l’òpera Fidelio op. 72, la Fantasia per a clavecí, cor i orquestra c-Moll op. 80 i la Simfonia nº 9 d-Moll op. 125.

L’orquestra Berliner Symphoniker, creada l'any 1882, és una de les més importants formacions musicals europees. Des dels seus inicis ha estat dirigida per mestres vertaderament mítics de la història de la música, com ara Herbert von Karajan, que en va ser el director entre 1954 i 1989, o Claudio Abbado, que la va dirigir entre el 1989 i el 2002. En l’actualitat, el director titular de la Berliner Symphoniker és, des de 2002, Simon Rattle.

El concert, que començarà a les 16 hores del diumenge 12 d’abril, tindrà lloc a la Berliner Philarmonie, l’auditori que és també la seu de l’Orquestra Simfònica de Berlin. Aquest edifici, que disposa de diverses sales de concerts, va ser construït a principis dels anys 60 per l’arquitecte Hans Scharoun.