Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Departament de Cultura fa passes per recuperar el Consell Escolar de Mallorca

El Departament de Cultura fa passes per recuperar el Consell Escolar de Mallorca

(30/11/2015)

El vicepresident i conseller de Cultura, Francesc Miralles, proposarà aquest dijous a l’Assemblea de Batles i Batlesses el nomenament de quatre representants que els ajuntaments de l’illa tenen en aquest òrgan de consulta i participació de l’ensenyament no universitari de Mallorca.

El Departament de Cultura ha començat a fer passes per recuperar el Consell Escolar de Mallorca (CEM). Aquest dijous, dia 3, el vicepresident primer i conseller de Cultura, Francesc Miralles, proposarà a l’Assamblea de Batles i Batlesses de Mallorca el nomenament de 4 representants dels ajuntaments de l’illa al CEM. A aquests se li sumarà un cinquè representant municipal a proposta de l’Ajuntament de Palma.

Des de Cultura també s’elabora la proposta que el departament durà al pròxim ple del Consell, previst per al 10 de desembre, per acordar la designació de 5 membres més en representació de la institució. Segons el reglament del Consell Escolar de Mallorca, dues d’aquestes persones que representen el Consell es designen d’entre les personalitats de reconegut prestigi en l’àmbit educatiu de l’illa. Les altres tres es designen lliurement, a proposta del Departament de Cultura i Patrimoni.

El Consell Escolar de Mallorca és l’òrgan de consulta i de participació en la programació general de l’ensenyament no universitari de Mallorca. Adscrit al Departament de Cultura i Patrimoni del Consell, algunes de  les seves funcions són elaborar informes específics sobre la situació de l’educació a Mallorca i elevar al Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB) propostes relacionades amb aquest àmbit que afectin Mallorca i sobre les quals el CEIB sigui competent, d’acord amb la Llei de consells escolars de les Illes Balears.

Recentment, el vicepresident i conseller de Cultura, Francesc Miralles ha mantingut una trobada amb el president del CEIB, Pere Carrió, a la qual també ha assistit Rafaela Sánchez, directora general de Personal Docent de la Conselleria d’Educació i Universitat. La reunió, celebrada a la Misericòrdia, ha servit per posar en comú les línies de treball en les quals les dues institucions volen fer feina a través dels consells escolars respectius.