Consell de Mallorca - Favicon

CA

Webs d'interès

Totes les notícies

El Departament de Desenvolupament Local ofereix assessorament i informació tècnica a batles, regidors i tècnics perquè sàpiguen actuar en casos d’emergència

El Departament de Desenvolupament Local ofereix assessorament i informació tècnica a batles, regidors i tècnics perquè sàpiguen actuar en casos d’emergència

(22/04/2016)

Les direccions insulars d’Emergències i de Cooperació Local s’han posat al capdavant d’aquestes jornades responent a la demanda que havien fet alguns ajuntaments i s’espera millorar així la resposta de les administracions locals en cas que es produeixi un situació d’emergència en el seu municipi.

El Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca ha organitzat una Jornada d’Informació i Assistència Tècnica referent a les Emergències Municipals a les quals han assistit batles, regidors i tècnics de tots els ajuntaments de l’illa La jornada, que ha tengut lloc a la sala de FELIB i ha estat inaugurada pel president del Consell Miquel Ensenyat i el conseller del Departament de Desenvolupament Local Joan Font.

 

El president Miquel Ensenyat que ha volgut expressar la importància d’aquesta jornada i la resposta i assistència de la totalitat de municipis amb una inscripció de més de 80 assistents. “La responsabilitat dels batles i batlesses és absoluta des del moment en que els ciutadans confien i esperen del batle i de l’ajuntament la primera reacció en cas d’emergència; per això des del Consell de Mallorca volem una corporacions locals el més preparades possibles perquè siguin útils i eficaces davant les demandes dels ciutadans” ha assegurat Ensenyat. 

 

El conseller del Departament de Desenvolupament Local ha explicat que “la nostra prioritat és cooperar amb els municipis i respondre a qualsevol demanada que tenguin com per exemple són aquestes jornades”. Font també ha destacat la tasca que fan els voluntaris de Protecció Civil als municipis de Mallorca.

 

La directora insular d’Emergències Paola  van Gent ha explicat que “a partir de les consultes que ens traslladaren diversos responsables polítics varem analitzar tècnicament les necessitats dissenyant un programa molt específic i concret que permetés a tots els assistents conèixer i resoldre qualsevol dubte sobre, entre altres qüestions, plans territorials i especials d’emergència, com actuar en cas d’incendi, accident o emergència al seu municipi o quines mesures han de prendre a l’hora d’organitzar un esdeveniment públic de múltiple concurrència. La directora insular ha conclòs que “per a nosaltres és una prioritat la prevenció i per això volem informar, assessorar i generar el compromís de totes i cada una de les persones que participen i intervenen en les emergències.

 

Amb aquesta finalitat la jornada s’ha estructurat en tres blocs amb ponències impartides pel personal tècnic de la direcció insular d’emergències i la direcció general d’emergències que inclou temàtiques relacionades amb els mitjans dels serveis d’emergències disponibles sobre el territori de l’Illa de Mallorca, l’anàlisi de la informació corresponent a l’any 2015 o els aspectes  més rellevants que han de tenir en compte els municipis per facilitar la feina als serveis d’emergència. També s’ha fet incidència en els plans de protecció civil, els plans municipals d’autoprotecció i les agrupacions de protecció civil. Igualment, s’ha explicat la qüestió dels plans d’emergència que requereixen esdeveniments periòdics com fires i mercats i les llicències per activitats excepcionals no permanents.