Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Departament de Medi Ambient ha celebrat una jornada tècnica sobre el servei de recollida selectiva

El Departament de Medi Ambient ha celebrat una jornada tècnica sobre el servei de recollida selectiva

(03/12/2015)

Representants dels 16 municipis que actualment tenen el servei encomanat al Consell han participat en la reunió

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, i la directora insular de Residus, Catalina Maria Canals, han participat avui dematí a una jornada tècnica sobre recollida selectiva. A la reunió hi han participat representants dels sistemes integrats de gestió (Ecoembes i Ecovidrio) i dels 16 municipis que actualment tenen encomanat el servei de recollida selectiva al Consell de Mallorca. El contracte actual finalitzarà dia 30 de maig de 2016, moment a partir del qual els ajuntaments assumiran la gestió directa de la recollida selectiva.

Durant la jornada s’han explicat els diferents sistemes de recollida selectiva compatibles amb els dos sistemes integrats de gestió. Així com altres aspectes tècnics, com els procediments de facturació que els ajuntaments hauran d’emprar per a rebre els abonaments que els sistemes integrats de gestió efectuaran en funció de les quantitats de residus d’envasos lleugers, de cartó i de vidre que es recullin a casa poble.

Els ajuntaments han pogut plantejar els seus dubtes concrets als tècnics de la institució insular i als representants de Ecoembes i Ecovidrio. A més, qualcuns han explicat com afrontaran aquest nou repte per si podia servir d’exemple a la resta de municipis.

Autogestionar la recollida selectiva és una oportunitat per als 16 municipis convidats a la jornada, per passar d’un model homogeni i antiquat que ha donat resultats molt millorables, a nous models adaptats a les característiques de casa municipi que permetin assolir xifres de recollida selectiva molt més ambicioses.