Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Departament de Medi Ambient ha posat en marxa el programa de suport als ajuntaments pel servei de recollida selectiva

El Departament de Medi Ambient ha posat en marxa el programa de suport als ajuntaments pel servei de recollida selectiva

(01/12/2015)

Un enginyer industrial i un tècnic superior economista s’han incorporat avui per començar el projecte

El programa de suport als ajuntaments perquè autogestionin el servei de recollida selectiva  ha començat avui amb la incorporació de dos treballadors. Per una banda, un tècnic superior economista que serà l’encarregat de donar suport als municipis en la valoració econòmica de les diferents opcions per dur a terme la recollida selectiva. I per altra, un enginyer industrials que aportarà el punt de vista tècnic. A més, està prevista la incorporació dia 15 de desembre d’un tècnic superior jurista que assessorarà en la redacció dels plecs per a contractar el servei.

 

Es tracta de facilitar la transició del servei de recollida selectiva tutelat des del Consell de Mallorca a una gestió descentralitzada. Una ajuda que els ajuntaments ja han demanat per escrit al Departament de Medi Ambient i que a partir d’avui es podrà oferir. Tot i així, des del mes de setembre s’han duit a terme reunions individuals i col·lectives per informar contínuament als municipis.

 

Actualment, 16 municipis tenen el servei de recollida selectiva encomanat al Consell de Mallorca, tot i que deu ja havien manifestat la seva intenció de no continuar. El contracte del Consell finalitza dia 31 de maig de 2016 i es va decidir no prorrogar, ja que els resultats i la qualitat del servei no eren els desitjats. A més, des del Departament de Medi Ambient es vol potenciar l’autogestió d’aquest servei després de comprovar que la taxa de recollida selectiva és millor als municipis que l’assumeixin directament. Per ajudar els municipis en aquesta transició s’ha dissenyat aquest programa de suport que comença avui.