Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Departament de Medi Ambient participa en unes jornades sobre pedra en sec a França

El Departament de Medi Ambient participa en unes jornades sobre pedra en sec a França

(12/04/2016)

L’objectiu de “Rencontres catalanes de la pierre sechè” és compartir les iniciatives locals i posar en valor la importància paisatgística i econòmica de la pedra en sec

El director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, va assistir a les jornades “Rencontres cantalanes de la pierre sechè”, organitzades pel Parc Natural regional dels Pirineus Catalans i que varen tenir lloc a les localitats de Taurinya i Catllar, al Departament dels Pirineus Orientals (França).

 

Durant tres dies tècnics, enginyers, margers, agents de desenvolupament local i responsables polítics dugueren a terme diferents ponències donar a conèixer treballs de recerca i iniciatives locals. A més, es va parlar del valor paisatgístic i econòmic de la pedra en sec i  de la importància de promoure els intercanvis i la discussió per tal d’ajudar a consolidar el futur d’aquest tipus de construcció i del sector professional.

 

La ponència del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca va anar a càrrec del tècnic de la Unitat de Pedra en Sec i Senderisme, Philippe Alvaro, i es va centrar en la pedra en sec com a element de desenvolupament local. Durant la xerrada, Alvaro va explicar el projecte de la Ruta de Pedra en Sec i de la promoció del senderisme i l'impacte que té. També es va exposar la feina realitzada fins ara en matèria de recuperació i promoció de l'ofici de marger, formació i la recuperació del patrimoni de pedra en sec. 

 

La ponència va suscitar un gran interès entre els públic assistent, que realçà la feina duita a terme des del Consell de Mallorca i que ha permès utilitzar el patrimoni de la pedra en sec pel desenvolupament local de l’illa. També va valorar molt positivament la important tasca de recuperació i catalogació d’espais marjats a la Serra de Tramuntana, així com la realització de projectes tan ambiciosos com la restauració de cases de neu o de camins.