Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El departament de Medi Ambient promociona a Europa el patrimoni etnològic de la ruta de pedra en sec

El departament de Medi Ambient promociona a Europa el patrimoni etnològic de la ruta de pedra en sec

(24/09/2015)

El director insular de Medi Ambient, Cristian Ruiz Altaba, ha participat a Còrsega a la reunió final del projecte europeu Randó pour la culture del qual el Consell és soci

El director insular de Medi Ambient, Cristian Ruiz Altaba, acompanyat del cap de servei de Medi Ambient, Josep Antoni Aguiló, i de la tècnica de la unitat de Projectes Europeus, Isabel Ferrer, ha participat a la reunió del final de projecte europeu Randó pour la culture (Marxant per la cultura) de la convocatòria Cultura 2007-2013.

 

«Marxant per la cultura» és una aposta perquè els itineraris familiars de la ruta de pedra en sec també siguin un intercanvi creatiu amb empreses o artesans dels pobles pels quals passa la ruta. Els que formen part d’aquest programa s’han identificar com a «Punts europeus d’intercanvi cultural i creatiu» i se’n pot trobar tota la informació i el contacte al portal d’internet www.randoculture.eu, que, precisament avui, s’ha presentat a Còrsega, país coordinador del projecte.

 

A partir d’aquí, cada persona que estigui interessada en una experiència concreta d’un municipi concret haurà de concertar una cita per poder-la gaudir. Els senderistes podran adaptar la seva ruta al dia disponible per fer l’activitat que més els interessa, es tracta de promocionar el turisme d’experiències. De moment, 3 municipis formen part d’aquest projecte europeu (Deià, Alaró i Selva), tot i que s’espera poder incorporar-hi els 15 que tenen itineraris familiars.

 

Durant la reunió a Còrsega, des de la unitat de Projectes Europeus del Departament de Medi Ambient s’ha presentat la guia d’itineraris familiars, on apareixerà de forma més detallada tota la informació necessària i d’interès a l’hora d’organitzar i gaudir d’aquestes rutes. També s’ha mostrat un quit educatiu que inclou aquesta guia d’itineraris, informació diversa, un còmic d’oficis de la Serra i un joc de taula de la ruta de pedra en sec que es repartiran a les escoles de primària de Mallorca i a cada un dels refugis del Consell.

 

Durant la trobada s’ha fet un debat sobre el projecte entre els socis i s’ha definit com es pot continuar fent feina de manera conjunta.

 

Des del Consell de Mallorca es treballa per crear una xarxa internacional de preservació i promoció del patrimoni de pedra en sec.