Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Departament de Medi Ambient tindrà per al 2016 un pressupost de 9,1 milions d’euros, fet suposa un increment del 13,2%

El Departament de Medi Ambient tindrà per al 2016 un pressupost de 9,1 milions d’euros, fet suposa un increment del 13,2%

(23/11/2015)

Es faran tres grans inversions a Sa Dragonera, al taller de mestres d’aixa i als refugis, i es potenciaran els estudis tècnics

El Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca disposarà el 2016 d’un pressupost de 9,1 milions d’euros que se centraran en quatre línies: tres grans inversions (al Parc Natural de Sa Dragonera, al taller de mestres d’aixa i als refugis) i estudis tècnics que permetran que la línia de gestió se centri en dades. Per distribuir la resta de partides pressupostàries s’ha tingut en compte la despesa real d’altres anys per reorganitzar-les i optimitzar tots els recursos.

 

Direcció Insular de Residus

Pel que fa a la Direcció Insular de Residus, un dels objectius és redactar un pla director sectorial de residus no perillosos a Mallorca nou.

 

A més, continuant la línia de foment de la reducció de residus, la reutilització i el reciclatge es destinaran partides d’entre 9.000 i 18.000 euros a diversos estudis enfocats en aquest objectiu.

 

També es duran a terme accions concretes que no suposaran cap despesa per a la institució com, per exemple, la Setmana Europea de Prevenció de Residus que es fa aquests dies.

 

Amb l’objectiu de millorar la recollida selectiva a Mallorca es posarà en marxa un programa de suport als municipis perquè puguin autogestionar aquest servei i adaptar-lo a les seves necessitats concretes. Aquest programa té una partida pressupostària de prop de 156.000 euros.

 

Direcció Insular de Medi Ambient

Una de les principals inversions que es duran a terme al 2016 és la potenciació del Parc Natural de Sa Dragonera. S’hi farà un centre d’interpretació, per al qual s’ha destinat una partida de 100.000 euros. Aquest espai s’encarregarà de dinamitzar el turisme, l’educació i el coneixement d’aquest paratge. A més, hi haurà una partida per facilitar la posada en marxa d’estudis tècnics d’ecologia terrestre i marina.

 

Potenciar la xarxa de refugis és un altre dels objectius de la Direcció Insular. Es posarà en marxa un model de gestió nou i s’invertirà una partida de 100.000 euros a assolir la màxima eficiència energètica. A més, s’obrirà el refugi de la Coma d’en Vidal.

Per poder obrir tota la Ruta de Pedra en Sec, el 2016 es destinarà una partida de 20.000 euros a dotar aquesta ruta d’una senyalització adequada i que garanteixi la seguretat.

 

L’altra gran inversió per l’any que ve és la construcció d’una nau nova per al taller de mestres d’aixa, per a la qual s’ha previst una partida de 530.000 euros. Aquesta inversió permetrà que la institució insular estalviï a llarg termini, ja que no s’haurà de pagar lloguer.

 

El 2016 també es renovarà el parc mòbil amb una partida de 90.000 euros. Es compraran dos quatre per quatre i un camió grua per cobrir les tasques diàries dels treballadors.