Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El departament de Participació Ciutadana i Presidència felicita la valentia de la noia que va denunciar ahir una agressió sexual i a la policia local de Sóller per la seva feina

El departament de Participació Ciutadana i Presidència felicita la valentia de la noia que va denunciar ahir una agressió sexual i a la policia local de Sóller per la seva feina

(29/08/2017)

El departament de Participació Ciutadana i Presidència analitza com afecta positivament la campanya contra agressions sexuals a les festes, No i Punt!, que la direcció insular d'Igualtat està fent arribar a tots els pobles de l'illa. La presència del punt d'informació la nit del divendres a les festes patronals de Sant Bartomeu de Sóller i la formació prèvia que s'ha realitzat al personal de l'ajuntament, policia local i protecció civil del municipi van crear ahir, un espai segur perquè la víctima no tingués por a denunciar.

Segons la denuncia, un jove de 18 anys va agredir sexualment a la jove que gaudia de les revetles de Sóller. La víctima ho va denunciar a la Policia i es va activar el protocol d’actuació. Des del departament volem mostrar la nostra repulsa a aquest tipus de comportament i celebrar que les campanyes de sensibilització com No i Punt!, tant cap a la societat com al personal municipal i de seguretat, hagin pogut crear un espai de seguretat per a les dones i gaudir d'una festa lliure d'agressions masclistes.

“Aquest és el camí per aconseguir fer entendre que de festa no s'hi val tot i que l'excusa de l'alcohol i la desinhibició no dóna peu a agressions sexistes i sexuals. La feina feta durant aquest estiu esperem que trenqui amb aquestes dinàmiques que moltes vegades quedaven amagades per la vergonya de la víctima i la incomprensió de la societat.” Ha declarat el conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado.

Perquè una Mallorca lliure de violències masclistes és possible amb la participació de tots i totes.