Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Departament de Territori manifesta la voluntat de revisar el Pla Territorial de Mallorca

El Departament de Territori manifesta la voluntat de revisar el Pla Territorial de Mallorca

(29/09/2015)

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, informa que, si comptam amb la dotació pressupostària necessària, es començaran els tràmits de la revisió del Pla Territorial de Mallorca.

El Departament de Territori i Infraestructures manifesta la voluntat de posar en marxa la revisió del Pla Territorial de Mallorca (PTM), sempre i quan el pressupost del Consell ens ho permeti. Garrido ha assegurat que «tenim clar que és necessari que el PTM es revisi perquè va ser aprovat al 2004 i la realitat de Mallorca ha canviat molt en més de 10 anys».

Des del departament, «volem que el nou PTM sigui fruit del consens entre tots els grups polítics que tenen representació al Consell de Mallorca perquè sigui un projecte que perduri en el temps». A més, s’obrirà a la participació de tots els sectors que hi vulguin participar en un sentit molt ampli. Tendrem en compte les opinions dels arquitectes, dels enginyers, de les associacions medioambientals, dels constructors, promotors, sindicats, patronals, etc. D’aquesta manera, tothom podrà formar part del nou Pla Territorial de Mallorca perquè «tenim la voluntat d’escoltar a tothom en aquest procés que, segurament, serà de llarg recorregut».

La intenció és que sigui un procés transparent i obert i anirem informant puntualment de les modificacions que es vulguin realitzar perquè tothom estigui assabentat. A més, s’obrirà un tràmit d’exposició pública durant el qual ajuntaments, entitats i ciutadania podran fer-hi al·legacions.

Referent al creixement urbanístic, el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, assegura que «es tornarà a estudiar el creixement necessari a Mallorca en funció del model territorial desitjat i des de la perspectiva de l’experiència d’aquests més de 10 anys del PTM actual».

Des del Consell, s’analitzarà quantes hectàrees ja s’han consumit amb l’objectiu de «corregir els processos especulatius sobre el mercat del sòl que tant han malmès el territori de la nostra illa». A partir d’aquí, estudiarem municipi per municipi el creixement que li correspondria a cada un, sempre comptant amb l’ajuda dels ajuntaments.