Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El disseny de Sara Castañer, guanyador de la V Marató de Reciclatge Creatiu de Roba

El disseny de Sara Castañer, guanyador de la V Marató de Reciclatge Creatiu de Roba

(20/03/2019)

La Marató de Reciclatge Creatiu de Roba, organitzada per el Departament de Medi Ambient, la Fundació Deixalles i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears, ha posat avui punt i final a la seva quinta edició amb l’entrega de premis.

 

El director insular de Residus, Joan Lladó, la directora de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears, María Abando, i la directora de la Fundació Deixalles, Francisca Marí, han estat les encarregades d’anunciar el nom dels i de les premiades d’enguany.

 

El primer premi, dotat amb 600 euros, ha estat pel disseny de Sara Castañer. El segon premi, de 300 euros, ha estat per Esperanza Martínez i Maria Antònia Mas. Finalment, el tercer classificat, premiat amb una nit a un refugi de la xarxa del Consell de Mallorca per a sis persones, ha recaigut sobre Patricia Perales i Irene Richsteiger.

 

Els 20 dissenys dels 32 participants a la Marató d’aquest any quedaran exposats a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears fins les vacances de Pasqua perquè tothom que vulgui pugui gaudir d’aquestes obres d’art resultants de roba que era un residu i que ara té un segon ús. S’ha de recordar que enguany els i les participants han hagut d’afrontar el repte de crear peces de vestir només amb roba de llar i sense utilitzar cremalleres.

           

La Marató de Reciclatge Creatiu de Roba té l’objectiu d’augmentar la sensibilització ciutadana i dels nous dissenyadors en particular sobre la problemàtica dels residus tèxtils. A més, vol promoure l’ecodisseny en el sector de la moda i el tèxtil, generar un espai creatiu on es pugui dur a terme i contribuir així a disminuir les emissions de CO2 a l’illa. Aquesta quinta edició ha superat tots els rècords de participació, omplint totes dels taules disponibles i quedant participats en llista d’espera.