Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El fals túnel d’Estellencs estarà tancant de dijous a dissabte

El fals túnel d’Estellencs estarà tancant de dijous a dissabte

(19/03/2019)

La restricció de trànsit, per formigonar l’estructura que es va fer malbé el 26 de gener de 2017, es durà terme des de les 9 del matí

La restricció de trànsit, per formigonar l’estructura que es va fer malbé el 26 de gener de 2017, es durà terme des de les 9 del matí

El Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca informa que el fals túnel d’Estellencs, que es troba a la carretera d’Estellencs-Andratx, al km 102,3 (Ma-10), romandrà totalment tancat des del dijous 21, a les 9 del matí, fins dissabte 23, a les 9 del matí, per poder formigonar l’estructura.

A més a més, a partir de dimecres 20, a les 9 del matí, i fins dilluns 25, a les 9 del matí, durant les hores en què no estigui totalment tancada la infraestructura només es permetrà el trànsit als vehicles lleugers. Des del Departament de Territori demanam disculpes pels contratemps que pugui ocasionar aquesta obra a la ciutadania. 

Informació del projecte

L’obra, amb un cost de 153.185,50 euros, i un termini d’execució estimat    de quatre mesos, permetrà reconstruir aquesta infraestructura després dels despreniments de roques del 26 de gener de l’any passat a conseqüència de les pluges, nevades i ventades que varen tenir lloc al mes de gener i que hi varen provocar danys estructurals importants.
La incidència més important la va produir una roca massissa d’unes 25 tones que es va desprendre des de més de 100 metres d’altura i va impactar directament sobre la volta del fals túnel, causant desperfectes seriosos a part de l’estructura.
Concretament, la roca es va incrustar a la volta de la tercera dovella des de la boca del costat d’Andratx. L’energia de l’impacte va provocar que tota la dovella es desplaçàs i va afectar lleugerament el mur lateral de la part de la muntanya de les dovelles adjacents. 


Més informació: @carreteres i  www.conselldemallorca.info/sit/incidencies/