Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Festival de Poesia de la Mediterrània celebra 21 edicions a través de la veu de 14 poetes

El Festival de Poesia de la Mediterrània celebra 21 edicions a través de la veu de 14 poetes

(13/05/2019)

Aquest divendres el jardí del Centre Cultural la Misericòrdia ha acollit la tradicional benvinguda als poetes que participen d’aquesta XXI edició.

 “Les Illes Balears haurien de ser terra de refugi dins aquesta Mediterrània plena de llocs comuns i on ningú recorda que cada any moren més de quatre mil persones ofegades. Sempre hem defensat que les persones que fugen de la por i de la misèria haurien de ser rebudes per una Europa, que viu en un estat del benestar fals. Els poetes també ho denunciam”. Amb aquestes paraules, el director del Festival de Poesia de la Mediterrània, Biel Mesquida, ha posat de manifest l’esperit reivindicatiu d’aquesta cita amb la cultura, que recorre Mallorca des del passat 23 de març i que aglutinarà activitats diverses fins al 31 de maig.

Aquest any, el Festival acull dos poetes refugiats: Ileana Álvarez i Francis Sánchez, que provenen de Cuba. En total són 14 els poetes convidats, representants de 9 llengües i cultures diferents: Martine Audet, del Quebec; el mallorquí Joan Josep Barceló; els catalans Lluís Calvo i Anna Gas; Adela Greceanu de Romania; Jad Hatem, del Líban; la poeta sudafricana Lebobang Mashile; Àngels Moreno, del País Valencià; José F. A. Oliver, poeta en llengua alemanya; la gallega Chus Pato; i Castillo Suárez, poeta navarra que escriu en euskera.

El festival està dedicat a la memòria i vida de Joan Brossa, mestre i revolucionador del món de la poesia, en el centenari del seu naixement. A ell estan dedicades dues instal·lacions d’homenatge: “Brossiana”, una mostra representativa de la seva poesia gràfica, al Jardí de la Misericòrdia i “No em va fer Joan Brossa” de CaboSanRoque a la Sala Petita del Teatre Principal de Palma. El Principal es consolida, de fet, com un dels escenaris de referència del festival i aquest diumenge, 12 de maig, acollirà un dels actes centrals: la Festa de la Poesia, a les 19 hores, durant la qual la pianista i compositora, Clara Peya, acompanyarà les veus dels catorze poetes que participen a la trobada.

També i en motiu de les dues dècades de vida del festival, aquest 2019 es pot gaudir d’una exposició que duu per títol “Poesia és estimar”, lema d’aquest XXI Festival de Poesia de la Mediterrània, i que s’instal·la el carrer ocupant una part de la Rambla que uneix el Centre Cultural la Misericòrdia i el Teatre Principal.

El Festival de Poesia de la Mediterrània està organitzat pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Literària, i compta amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Baleàrics, l’Ajuntament de Palma i la UIB. A la trobada d’aquest migdia han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; la consellera de Cultura del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur; la directora general de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Marta Ferré; i Maria del Mar Rayó, en representació del Servei d’Activitats Culturals de la UIB. 

¿¿¿¿¿¿¿