Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El «Gaudeix l’illa sènior» del Consell de Mallorca ha contribuït a l’obertura d’hotels de l’illa abans de Setmana Santa

El «Gaudeix l’illa sènior» del Consell de Mallorca ha contribuït a l’obertura d’hotels de l’illa abans de Setmana Santa

(05/04/2022)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, han visitat l’Hotel Zafiro Tropic d’Alcúdia, un dels hotels on s’està duent a terme el programa d’estades turístiques amb activitats d’oci «Gaudeix l’illa sènior».

El «Gaudeix l’illa», organitzat per la Fundació Mallorca Turisme, consisteix en el repartiment d’estades turístiques en allotjaments de l’illa a través de bons dobles. En aquest cas, en ser edició sènior, va destinat a persones jubilades, prejubilades o majors de 65 anys, i inclou activitats d’oci i esportives. En total, s’han repartit 2.250 bons dobles, xifra que suposa 4.500 persones beneficiades.  

L’actual és la darrera setmana del programa, que combina estades turístiques amb activitats d’oci durant tres dies (de dimarts a dijous) en vuit hotels de Mallorca situats a Alcúdia, Cala Rajada, Cala d’Or i Platja de Palma. Aquesta edició va començar el passat 15 de març i acaba aquest dijous, 7 d’abril, amb la qual cosa s’han fet quatre torns.

Com els altres Gaudeix l’illa, el programa vol fomentar l’obertura dels establiments hotelers i altres sectors vinculats al turisme i així poder allargar la temporada turística.

«Hem aconseguit que 8 hotels de Mallorca estiguin oberts des del 15 de març i potser no ho haguessin pogut fer sense aquest programa, que els ha duit 4.500 persones durant tres dies entre setmana, durant un mes, just abans de Setmana Santa» ha expressat la presidenta Catalina Cladera.

«Volem promoure l’envelliment actiu i oferir-los estades amb el valor afegit de la dinamització esportiva perquè es reactivin, facin activitats i socialitzin, així que l’edició sènior del Gaudeix l’illa aporta beneficis a la salut emocional i física de la gent gran» ha apuntat Cladera. A més, el Servei de Medicina Esportiva fa una revisió als  beneficiats amb els bons durant la seva estada.

Per aquesta edició, la Fundació Mallorca Turisme va rebre 4.891 peticions, entre les quals es va fer un sorteig davant notari.

El valor econòmic de l’estada amb les activitats és de 250 euros per habitació. 200 euros van a càrrec de la subvenció de la Fundació (que hi ha destinat un total de 450.000 euros), mentre que els beneficiaris del bo n’han d’abonar 50.

En l’edició 2022 s’han duit a terme activitats tan diverses com ball o marxa nòrdica, aiguagim, tonificació o estiraments. Les estades també inclouen una revisió mèdica per part del Servei de Medicina Esportiva del Consell, dissenyada específicament per a gent gran. Consisteix a avaluar la tensió arterial, la glucosa, el colesterol, la flexibilitat, l’alçada i el pes, a més de fer una prova de força.

«Gaudeix l’illa»

El programa d’estades turístiques del Consell de Mallorca ja va per la cinquena edició. Aquestes convocatòries tenen una repercussió favorable en els negocis de l’entorn de l’establiment on es desenvolupen les estades, i han assolit el propòsit de reactivar el moviment turístic en els hotels i altres sectors vinculats al turisme.

Unes 47.000 persones s’han beneficiat dels bons, i en total s’han fet estades en 60 establiments entre 2020 i 2022.