Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El govern del Consell compleix tres anys amb el 92 per cent dels Acords de Raixa activats

El govern del Consell compleix tres anys amb el 92 per cent dels Acords de Raixa activats

(06/07/2022)

Cladera, Busquets i Ribot mostren un govern reforçat i cohesionat preparat per seguir amb el full de ruta traçat fa tres anys i mantenir el pacte de progrés iniciat fa set

Just quan es compleixen tres anys de la presa de possessió de l’actual equip de govern del Consell de Mallorca i set anys consecutius d’executiu progressista, la institució insular ha fet balanç de la legislatura i reforçat el seu compromís amb els Acords de Raixa i que va més enllà de l’actual legislatura.
 
A primera hora s’ha celebrat un Consell Executiu ampliat amb la presència de portaveus i membres no electes dels partits que fan suport l’equip de Govern i, posteriorment, la presidenta Catalina Cladera, la vicepresidenta primera Bel Busquets, i la vicepresidenta segona, Aurora Ribot, han fet balanç de les fites assolides en matèria de benestar social, sostenibilitat econòmica i protecció mediambiental a Mallorca els darrers tres anys i reivindicar el paper del Consell en una transformació iniciada fa set anys amb el pacte de progrés.

Totes tres han assenyalat com durant aquests tres anys de legislatura, en un context de dificultats i dues crisis mundials, el Consell de Mallorca ha respost amb polítiques d’esquerres i s’ha reforçat com a institució útil, amb capacitat de reacció i un govern cohesionat preparat per seguir amb el full de ruta marcat i més enllà.

“Quan encara falta prop d’un any de legislatura, puc dir amb orgull que Mallorca ha canviat a millor, els Acords de Raixa estan activats en un 92% i tenim més capacitat que mai per continuar el període transformador de set anys de govern progressista al Consell” ha expressat la presidenta Catalina Cladera.
 
“No només hem demostrat amb fets que les polítiques d’esquerres funcionen, han fet avançar Mallorca i són justes per a tothom, sinó que són les que ens han permès superar millor i més ràpidament dues crisis mundials sobrevingudes i les que ens impulsen a afrontar els reptes de futur ” ha dit Cladera.

Per la seva part, la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets ha assegurat que "no ens hem resignat a veure passar la realitat sense intervenir-hi. No seria la política d’un govern d’esquerres i, més greu encara, no seria una política destinada a posar fi a la injustícia i a la desigualtat”. “Davant circumstàncies extraordinàries hem pres mesures extraordinàries per ser al costat dels més desfavorits, dels treballadors, dels petits empresaris. En aquests anys hem demostrat que les institucions d’autogovern, les més properes i les més nostres, són útils per a fer més fàcil la vida de les ciutadanes i els ciutadans”. "És imprescindible continuar implementant polítiques amb el mateix esperit que els Acords de Raixa perquè els desafiaments climàtics, socials i culturals que tenim són aquí i no podem fer com si no els veiéssim. Aquest pacte ha demostrat que és capaç, que hi ha estat i que en el futur també hi vol ser." ha dit Busquets.

En aquest mateix sentit s’ha expressat la vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, ha expressat que “hem demostrat que aquest és l'autèntic autogovern de la nostre illa i ja no se podrà a tornar a dir que el Consell no és una institució útil per la ciutadania. Hem reaccionant a la crisi mentre no hem deixat de fer feina i una eficient gestió, que ens ha permès seguir executant el nostre programa, un programa que volia posar la ciutadania de Mallorca el centre. Dissenyant quina és la Mallorca que volem, la Mallorca de la propera dècada. I tot això s’ha aconseguit fent una política de forma diferent, amb veu de dona, escoltant les nostres diferències, sense oblidar que som partits diferents, però amb l’objectiu d’arribar a acords en allò que ens uneix”.

La presidenta Cladera també ha destacat en la seva intervenció el canvi que ha suposat per a la institució insular i per a la ciutadania mallorquina tenir un govern progressista al capdavant. “Hem passat d'un Consell de dretes que retallava serveis a tenir el pressupost social més elevat de la història de Mallorca arribant a un màxim històric de 304 milions d’euros en 2022, que són 6 de cada 10 euros destinats a les persones. “Hem passat de ser el femer d’Europa a elaborar compost amb els nostres propis residus perquè la nostra pagesia no l’hagi de comprar defora i més car, ha dit amb relació a la construcció de plantes de compostatge a Llucmajor, Santa Margalida, Marratxí, Calvià i Felanitx que tancaran el cercle de la matèria orgànica a Mallorca, i “hem deixat enrere definitivament el model depredador i protegim el territori i el paisatge amb normatives valentes”, amb referència a la modificació 3 del Pla territorial de Mallorca, el Pla d’intervenció d’Àmbits Turístics (PIAT) o el PECMA, el pla d’equipaments comercials de Mallorca.

“I hem passat d'un Consell sense cap influència en el disseny de les polítiques econòmiques a un consell d’esquerres que juga un paper actiu i decisiu en la diversificació i modernització del model econòmic de Mallorca, que té un pla de futur amb els agents socials i econòmics per ser referent de sostenibilitat i circularitat en 2030 i que gestiona més de 80 milions d’euros en projectes de fons europeus” ha apuntat Cladera.

La presidenta ha conclòs les seves paraules destacant la fortalesa del projecte iniciat fa set anys i de l’equip de govern que en fa tres. “Els impacients que parlen de canvi de cicle polític, perquè ja volen governar abans de posar les urnes, no tenen en compte que estem davant qualque cosa més important. Aquest govern del pacte de progrés, aquest equip que tinc l’honor de liderar, està preparat per continuar transformant aquest terra, governant per a tothom i posant les persones al centre. Ara que es compleixen tres anys de la formació d’aquest govern, puc dir-los amb orgull que afrontam més units, amb més il.lusió i amb més capacitat de gestió que mai, els reptes transformadors que Mallorca té per endavant” ha dit.

 

Vídeos

raixa