Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El muntatge teatral “Infinir” arriba al Teatre Principal

El muntatge teatral “Infinir” arriba al Teatre Principal

(26/01/2016)

La Sala Petita del Teatre Principal acollirà el muntatge “Infinir”, original de Toni Gomila, en quatre funcions que tindran lloc els 30 i 31 de gener i 6 i 7 de febrer sempre a les 21 hores. Dirigida per Nies Jaume, una actriu que s’estrena com a directora, “Infinir” és una obra interpretada per Santi Pons, Miquel Àngel Torrens i Catalina Inés Florit.

“Infinir” narra l’encontre entre un indi sioux (Santi Pons) i un extraterrestre (Catalina Inés Florit) en un futur avançat 1.000 anys. Aquesta trobada és observada per un astrònom (Miquel Àngel Torrens) que defensa el seu descobriment davant la comunitat científica, i “això planteja tot un seguit de qüestions  que s’aniran desvetllant al llarg de l’obra: cap on camina la humanitat?, quin futur ens espera?, si el futur són els joves qui són els joves “, segons ha explicat el mateix Gomila durant la presentació de l’obra.

 

L’origen d’aquesta obra l’hem de cercar al IV Torneig de Dramatúrgia del Festival Temporada Alta de Girona i Salt, un certamen en el qual l’autor hi va participar amb “Infinir” i que arribà fins a la semifinal.

 

Després d’uns mesos de maduració, Toni Gomila va revisar el text i el va preparar per a una posada en escena completa. El resultat és, en paraules de l’autor, “una combinació de divertiment escènic amb un rerefons de pensament, de fina reflexió sobre la condició humana i la construcció social”.

 

Ben igual que en la seva anterior obra, l’exitosa “Acorar”, Toni Gomila aprofita l’obra per fer una mirada interior, en aquest cas cap al conjunt i el futur de la humanitat, encara que a “Infinir” no hi ha els elements costumistes i humorístics presents al celebrat monòleg.

 

A la presentació de l'obra ha assistit el vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, qui ha destacat "l'aposta del Teatre Principal per donar suport al teatre que se fa a Mallorca i que ha demostrat la seva qualitat amb el reconeixement del públic i també amb la seva capacitat d'exportació cap a altres mercats fora de l'lilla".

 

“Infinir”, ha explicat també Gomila, és una paraula inventada que reuneix tot un seguit d’interpretacions i significats entre els quals s’hi entremesclen el de finir i el seu contrari.

 

Aquest muntatge es va estrenar el passat setembre a l’Auditori de sa Màniga. Des de llavors ha fet una gira per Mallorca i s’ha pogut veure a Petra, Vilafranca, Manacor o Bunyola, entre d’altres escenaris.