Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Museu de Mallorca rep 52 obres d'art del fons pictòric de CaixaBank

El Museu de Mallorca rep 52 obres d'art del fons pictòric de CaixaBank

(15/05/2021)

Part de la col·lecció s'exposarà en una mostra que el Museu organitzarà per celebrar el seu 60è aniversari

CaixaBank ha cedit al Museu de Mallorca, que depèn del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell, un total de 52 obres d'art del seu fons pictòric i vuit monedes que, fins ara, es trobaven a l'edifici de Son Fuster, perquè siguin custodiades pel Museu i les exposi a les seves sales. Es tracta d'un comodat gratuït de pintors tan destacats com Joaquim Mir, Santiago Rusiñol, Llorenç Cerdà i Pilar Montaner, la primera dona artista amb obra exposada al  museu.

En virtut del conveni signat entre CaixaBank i el Museu de Mallorca, les obres se cedeixen temporalment i de manera gratuïta perquè siguin custodiades i exhibides al Museu de Mallorca.
Les obres cedides per CaixaBank s'exposaran enguany juntament amb altres obres del fons propi del Museu i aquesta mostra s'emmarcarà en els actes per celebrar el 60è aniversari de la creació del Museu. El Consell ha anunciat que s'aprofitarà la col·lecció per  remodelar el discurs museogràfic de bona part de la tercera planta per incloure-hi algunes de les obres cedides.

A l'acte de recepció de les obres, després del conveni signat entre totes dues institucions, hi han assistit la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets; la directora insular de Cultura, Maria Pastor; la directora del Museu de Mallorca, Maria Gràcia Salvà; Maria Cruz Rivera, directora territorial de CaixaBank Balears, i Antoni Serra, director comercial de xarxa de CaixaBank Balears.

Durant la trobada, Busquets ha agraït la generositat de CaixaBank en la cessió i també la feina que ha fet el personal del Museu i el de l'entitat bancària perquè hagi estat possible. Així, la vicepresidenta del Consell ha destacat la importància «que aquestes obres puguin ser exposades en el Museu perquè les coneguin i en gaudeixin tant la ciutadania mallorquina com les persones que ens visiten».

Per a Maria Cruz Rivera, directora territorial de CaixaBank en Balears, «amb aquesta cessió hem volgut acostar la col·lecció a la societat balear i als visitants del Museu». «És una mostra més del compromís de la nostra entitat amb el territori», ha apuntat.