Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El neofolk gallec de base poètica de Laura LaMontagne i Picoamperio tanca Versud

El neofolk gallec de base poètica de Laura LaMontagne i Picoamperio tanca Versud

(16/06/2021)

El cicle d’acció poètica 2021 de la Fundació Mallorca Literària acaba aquesta cap de setmana

Aquesta setmana, la Fundació Mallorca Literària, que depèn de la Direcció Insular de Cultura del Consell de Mallorca, culminarà la programació del seu cicle Versud -organitzat per la Casa Blai Bonet. Centre de poesia i el projecte Poeteca.cat. Ho farà amb dues activitats, el divendres 18 i el dissabte 19, ben destacades, que demostren l'afany creixent d'aquest projecte d'acció poètica i el seu esperit renovador: i és que més enllà de ser un cicle dedicat a divulgar poesia en totes les seves formes, és i vol ser sobretot un espai de trobada de poesia jove, tant per a lectors com per a escriptors, deïdors, etc.

Després d'un mes de diverses activitats (tallers educatius, concerts, recitals, xerrades) el programa de Versud es clou aquesta setmana amb sessió doble, a Santanyí.

Versud Poètica: Amb accent occità

Divendres 18 a les 21h, al Teatre de Santanyí, tindrà lloc la primera edició del Versud Poètica: un petit festival de poesia inserit dins del versud que, d'any en any, anirà convocant a Santanyí encontres de poesia jove de diverses regions. En aquesta primera convocatòria, rebrem una bona representació de poetes euro regionals, que recitaran en quatre llengües: català, castellà, francès i occità.

Hi participaran:
- Aurélia Lassaque
- Bruno Paternot
- Olga Olzeta
- Rodin Kaufmann
- Miquel Àngel Adrover
- Clara Fiol
- Sion Capçana

El recital comptarà amb acompanyament de guitarra a càrrec del músic santanyiner Blai Vidal.
El recital, així mateix, formarà part de les accions de convivència i intercanvi previstes en el projecte Navegació Poètica Euroregió, impulsat per la Mallorca Literària en col·laboració amb Festival Elixir (Terrassa) i Reves du 22 mars (Toulouse), i que ha gaudit de subvenció de l'Euroregió. Els poetes participants faran una estada de 3 dies a Mallorca, on tindran ocasió de conèixer altres autors locals i una part de la cultura literària de l'illa.

Laura LaMontagne i Picoamperio, neofolk gallec de base poètica

Dissabte 19, a les 21 h, al pati del Teatre de Santanyí, la sessió de cloenda serà de luxe amb una de les propostes més trencadores i alhora sòlides de l'actual panorama musical espanyol. El duet gallec està format per la poeta, actriu i performer Laura LaMontagne i el músic Picoamperio. La seva és una proposta basada en la poesia i la tradició literària, des d'un enfocament netament contemporani: parteixen de poesia pròpia (LaMontagne) i clàssica, com la de Rosalía de Castro, Martin Códax, Fernando Pessoa o Xela Arias, i transporten la paraula a territoris nous a través de bases electròniques, loops íntims, sonoritats hindús, spoken word, ritmes sintètics, cançó hipnótica.
La seva és una proposta mestissa, inserida en l'actual auge renovador del folk gallec, al costat d'altres imperdibles com Rodrigo Cuevas o Baiuca. El duet recopila crítiques excel·lents al seu pas i constitueix una bona mostra dels camins performàtics que va prenent la poesia en contacte amb altres disciplines i llenguatges de la contemporaneïtat.