Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El nou pont d’en Sopera elimina un dels punts més perillosos de la Ruta de Pedra en Sec

El nou pont d’en Sopera elimina un dels punts més perillosos de la Ruta de Pedra en Sec

(06/05/2021)

Aurora Ribot assegura que «aquest pont és imprescindible per garantir la seguretat de les senderistes i els senderistes de la Ruta de Pedra en Sec»

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, juntament amb grups polítics de l’Ajuntament de Pollença, han inaugurat un pont sobre del torrent del Romaní, situat al costat del pi de Son Grua.

Amb un pressupost de 40.094,83 euros, s’ha instal·lat una passarel·la de fusta situada a la vall d’en Marc, al terme municipal de Pollença, i forma part de l’etapa 7 de la Ruta de Pedra en Sec, que uneix els refugis So n’Amer (Lluc) i del Pont Romà (Pollença).

La vicepresidenta Ribot, ha destacat que «aquest pont és imprescindible per garantir la seguretat dels senderistes i assegurar el compliment del nostre objectiu de promoure el senderisme per la Ruta de Pedra en Sec. Volem que la gent camini per la Serra i, per això, invertim recursos per fer la Ruta més atractiva i segura perquè tothom la faci servir».

El pont sobre el torrent del Romaní, encarregat a l’empresa Tragsa, consisteix en un entarimat de taulons de fusta, amb dues bigues de fusta laminada de 12 metres de llarg, i travesses de 180 x 130 cm. L’acabat el formen dues baranes de fusta de 12 metres per donar seguretat a les persones usuàries.

La consellera Ribot ha aprofitat per recordar que l’aplicació gratuïta Senderisme a Mallorca «és una eina molt útil per sortir a la muntanya preparats i fer-ho amb seguretat, ja que la informació es pot descarregar per itineraris i permet navegar sense connexió a Internet durant el recorregut».
 
Pont d’en Sopera

A petició de la Secció de Muntanya del Club Pollença i de l’Ajuntament de Pollença, el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha anomenat el pont amb el malnom de Miquel Llobera Cerdà, Sopera.

A l’acte d’avui, la consellera Ribot i la família de Miquel Llobera han col·locat, a un costat del pont, una petita placa metàl·lica en record d’aquest enyorat excursionista pollencí:  

Miquel Llobera Cerdà Sopera 2 d’octubre de 1955 - 3 de maig de 2020
Excursionista, fundador de la Secció de Muntanya del Club Pollença i gran persona.

Sopera va ser un muntanyer molt estimat, va fundar la Secció de Muntanya del Club Pollença, un dels clubs més antics de senderisme de Mallorca.