Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El nou projecte de la carretera Ses Salines-Colònia de Sant Jordi millora la seguretat de la via estalviant 35.000 m2 de territori

El nou projecte de la carretera Ses Salines-Colònia de Sant Jordi millora la seguretat de la via estalviant 35.000 m2 de territori

(23/06/2016)

L’estalvi econòmic d’aquest projecte permetrà arreglar la carretera de Ses Salines a la rotonda de la carretera de Campos

El Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca ha elaborat un nou projecte per la carretera que va des de Ses Salines a la Colònia de Sant Jordi i que permet estalviar 35.000 metres quadrats de territori, respecte del projecte previst per l’anterior equip de govern. L’objectiu és solucionar les deficiències d’aquesta via perquè sigui més segura, però tenint en compte el paisatge del sud de Mallorca. El projecte planteja una carretera integrada dins el paisatge, escapant de la macro infraestructura que contemplava l’anterior proposta.

 

A més, s’incorporarà un passeig per bicicletes i vianants completament arbrat des de Ses Salines a la Colònia de Sant Jordi, donant resposta a la demanda tant dels veïns com de l’associació hotelera.

 

Segons la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, “es passa de duplicar la calçada del projecte original de la Colònia de Sant Jordi-Ses Salines a una obra més sostenible i amb menys impacte pel municipi, que recull les necessitats i demandes de saliners i coloniers”

 

L’estalvi de metres quadrats del projecte repercuteix també en un estalvi econòmic que es reinvertirà a arreglar la carretera des de Ses Salines a la rotonda de la carretera de Campos, mesura que tampoc estava prevista al projecte anterior.

 

La consellera Garrido ja s’ha reunit amb representants de l’Ajuntament de Ses Salines, amb veïns i associacions del municipi per donar a conèixer els beneficis del nou projecte que es planteja des del Departament. D’aquesta manera es continua amb l’objectiu del Consell de Mallorca d’impulsar la participació ciutadana com a part indispensable d’una millor gestió.