Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El pagament telemàtic de la ITV estarà operatiu a partir d’aquest dilluns

El pagament telemàtic de la ITV estarà operatiu a partir d’aquest dilluns

(05/06/2020)

Permetrà a l’usuari accedir directament a les línies d’inspecció, sense necessitat de passar per les oficines

El pagament telemàtic per abonar la taxa corresponent a la inspecció tècnica de vehicles (ITV) estarà operatiu al portal de cita prèvia a partir d’aquest dilluns. Això permetrà pagar de manera telemàtica, mitjançant targeta de crèdit/dèbit o transferència bancària, un pic s’hagi confirmat la cita per passar la inspecció. 

«Aquesta modalitat permetrà estalviar temps a l’usuari, ja que podrà accedir directament a les línies d’inspecció amb el justificant de pagament i sense passar abans per les oficines. També ajudarà a evitar l’absentisme”, ha assegurat el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano. 

Totes les cites noves o modificacions de les ja confirmades que es gestionin a partir del 8 de juny podran disposar d’aquesta opció. Una vegada obtinguda la cita nova, la persona usuària rebrà un correu electrònic de confirmació, que la redirigirà al localitzador de taxes del Consell de Mallorca, on es podrà informar de les diferents modalitats de pagament: mitjançant el servei de banca electrònica de CaixaBank, la targeta bancària o el document d’ingrés (que es podrà descarregar i imprimir en la mateixa pàgina, si se selecciona aquesta alternativa) o es podrà pagar de forma presencial a qualsevol de les entitats col·laborades amb la institució insular. 

En tots els casos anteriors el pagament de la taxa de la inspecció s’haurà de fer efectiu amb una antelació mínima de tres dies, respecte del dia de la inspecció. En el justificant de pagament es definirà la línia d’inspecció on es podran dirigir directament els conductors. 

En cas que s’hagi d’anul·lar una cita ja concertada i de la qual s’ha fet el pagament associat a la inspecció, la persona usuària pot tramitar formalment la devolució de l’import, seguint el tràmit pertinent ubicat a la Seu electrònica del Consell de Mallorca. Tota aquesta informació també es notificarà mitjançant correu electrònic, un pic s’hagi cancel·lat la cita reservada. 

Tot i l’entrada en funcionament del pagament telemàtic, continua vigent la possibilitat de tramitar en el portal només la cita prèvia i pagar amb targeta de crèdit o dèbit a cada estació o recollir en aquesta la carta de pagament i abonar el cost de la taxa -la més barata de tot el territori nacional després de les dues rebaixes aplicades els darrers mesos-  de la inspecció de la ITV a qualsevol de les entitats col·laboradores del Consell de Mallorca, com era habitual fins ara.