Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Palau del Consell acull des d’avui l’exposició “40 anys de lluita LGTBI”

El Palau del Consell acull des d’avui l’exposició “40 anys de lluita LGTBI”

(25/06/2021)

Arriba a Palma aquesta mostra organitzada pel Consell en col·laboració amb Ben Amics, coincidint amb la commemoració del dia de l’Orgull

Avui migdia s’ha inaugurat a la seu del Consell de Mallorca l’exposició “40 anys de lluita LGTBI (1976-2016)”, un muntatge que mostra a través d’imatges i titulars publicats en premsa quatre dècades de lluita del col·lectiu LGTBI a Mallorca fins arribar a l’aprovació de la Llei 8/2016 del 13 del 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i per eradicar l’LGTBI-fòbia.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, juntament amb la presidenta de l’associació Ben Amics, Tatiana Casado, han inaugurat l’exposició a Palma, que s’ha instal·lat al Palau del Consell, coincidint amb la commemoració, dilluns dia 28, del Dia de l’Orgull LGTBI.

L’exposició, organitzada per la Direcció Insular d’Igualtat i Diversitat del Departament de Presidència i elaborada amb material provinent de l’arxiu de Ben Amics, és un acte de memòria, de reconeixement i de reparació amb totes les persones del col·lectiu LGTBI que han lluitat i continuen lluitant per poder exercir amb llibertat tots els seus drets i que treballen, cada dia, per eradicar la discriminació. La mostra també reconeix el paper dels mitjans de comunicació i, especialment, de la premsa escrita com a instrument per a la recuperació de la memòria històrica, ja que a través dels reculls d’articles i fotografies de l’època som testimoni de les lluites envers els drets de les persones del col·lectiu LGTBI a Mallorca. 

“Hem avançat molt però encara queda molta feina, per això és important comptar amb iniciatives com aquesta, fruit d’una necessària col·laboració entre les institucions i entitats socials, per seguir reivindicant els drets de les persones LGTBI, reconeixement els anys de lluita de tantes persones contra la discriminació i continuar la feina de visibilització del col·lectiu”, ha expressat la presidenta Cladera durant la inauguració.

Per part seva, la presidenta de Ben Amics, Tatiana Casado, ha apuntat que “és un orgull comissariar l’exposició i honrar les persones que han lluitat tant pel, col·lectiu i han aconseguit que ens trobem a on ens trobam. Esperam que durant aquesta setmana siguin moltes les persones que la puguin disfrutar”.

A l’acte han assistit la consellera de Presidència, Teresa Suárez, i la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, departament que ha impulsat i organitzat l’exposició; les vicepresidentes Bel Busquets i Aurora Ribot; la directora general de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat del Govern, Isabel Castro; així com consellers i conselleres de la institució insular.

La mostra ja ha passat per Manacor i Algaida, ara arriba a Palma, a on serà fins el dia 3 de juliol, i ja hi ha peticions de diversos ajuntaments per programar-la als seus municipis. L’objectiu de l’exposició és que sigui un instrument de sensibilització i faci la volta per tot Mallorca.