Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Palau del Consell s'il•lumina amb els colors de la bandera d'Ucraïna com a mostra de solidaritat amb el poble ucraïnès i de condemna a la invasió de Rússia

El Palau del Consell s'il•lumina amb els colors de la bandera d'Ucraïna com a mostra de solidaritat amb el poble ucraïnès i de condemna a la invasió de Rússia

(04/03/2022)

La institució insular va fer al darrer ple una declaració institucional a la qual varen reclamar restablir el camí del diàleg diplomàtic en el conflicte.

Aquest divendres, entre les 19.30 i les 24.00 hores, la façana del Palau del Consell, ubicat al centre de Palma, s'il•luminarà amb els colors de la bandera d'Ucraïna com a mostra de solidaritat amb el poble ucraïnès i de condemna a la invasió de Rússia.

Es tracta d'un nou gest del Consell de Mallorca, en aquest sentit. Al darrer ple, que va tenir lloc el 25 de febrer, tots els partits polítics amb representació al Consell es varen sumar a la declaració institucional a la qual varen reclamar restablir el camí del diàleg diplomàtic i, alhora de forma unànime, varen assenyalar que l'auxili i la protecció de la població és ara la prioritat.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, a l'inici del darrer ple va llegir el text de condemna «a un atac del tot injustificat i que només pot dur com a conseqüència una molt gran inestabilitat social i econòmica mundial».

La declaració institucional manifesta la solidaritat de Mallorca amb els ciutadans d'Ucraïna i mostra la seva preocupació pel poble ucraïnès. El conseller de Presidència, Javier de Juan, i la consellera de Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d’Afers Socials, Sofia Alonso, s'han reunit amb el Govern de les Illes Balears, amb la FELIB i amb la resta dels consells insulars per dur a terme accions conjuntes d'ajuda humanitària i de suport als ciutadans ucraïnesos.

La il•luminació de la façana de l'edifici del Consell de Mallorca també és una crida als valors democràtics i pacifistes, tal com va assenyalar la presidenta Cladera a la lectura de la declaració institucional. «Creim en l'estat del dret i en la democràcia, en un món basat en regles i en la pau».