Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El patrimoni immaterial i la cultura popular i tradicional, a debat

El patrimoni immaterial i la cultura popular i tradicional, a debat

(25/10/2016)

El Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears organitza les Primeres Jornades entorn aquesta matèria, per tal de definir-ne aspectes conceptuals i normatius.

Els pròxims dies 4 i 5 de novembre se celebraran a l'Arxiu del Regne de Mallorca les I Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears. Són una iniciativa del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional, després d'haver-se plantejat la necessitat de revisar la Llei 1/2002, de 19 de març, que regula la cultura popular i tradicional de les Illes Balears.

 

Són les primeres jornades d'aquestes característiques que s'organitzen i s'ha fet un esforç per centrar-ne el contingut en dos aspectes claus: quin és el context legislatiu que determina la conservació i protecció del Patrimoni immaterial i quins són els aspectes conceptuals, és a dir, definir què s'entén per Patrimoni Immaterial.

 

Aquestes I Jornades volen ser, per tant, un espai d'estudi i de reflexió, així com d'elaboració d'un balanç del que s'ha fet en Cultura Popular i Tradicional aquests darrers 15 anys. Durant els dos dies es conjugaran aportacions d'especialistes des de distints vessants de la temàtica i també hi haurà taules rodones a través de les quals es donarà cabuda als responsables de les administracions i als assistens a les jornades.

 

Es pot consultar el programa de les Jornades en aquest enllaç (http://www.caib.es/sacmicrofront/archivopub.do?ctrl=MCRST182ZI215374&id=215374) i el termini d'inscripció ha de fer-se abans de dia 30 d'octubre.

 

Aquestes Jornades es duen a terme amb el suport i patrocini del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca i de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears. Durant l'acte de presentació, el vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha destacat la importància de trobades com aquestes: “la llavor ja està sembrada, s'estan fent les primeres passes perquè aquest patrimoni cultural, que és de tots i que per la seva condició d'immaterial és d'una gran fragilitat, no es perdi per sempre, sinó que continuï ajudant-nos a créixer com a societat”. Miralles ha volgut recordar que la Direcció Insular de Patrimoni impulsa un Pla de salvaguarda del Patrimoni Immaterial i ja ha començat a fer feina en aquesta línia, amb per exemple, els reconeixements de les Festes d'Interès Cultural, la divulgació del Cant de la sibil·la o la promoció de la litúrgia i la festa que suposa el muntatge dels llits de la Mare de Déus d'Agost.

 

Les I Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears s'inclouen dins la programació Novembre Folk.