Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma sol·licita al Consell una aportació extraordinària de 429.000 €

El Patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma sol·licita al Consell una aportació extraordinària de 429.000 €

(10/06/2016)

Aquesta sol·licitud respon a la necessitat del Teatre Principal de cobrir econòmicament el resultat de dues sentències judicials que, en un cas, ha significat la reincorporació de dos treballadors a la plantilla i d’altra l’obligació de fer front a la indemnització d’un tercer ex treballador. En tots dos casos per acomiadaments improcedents durant la passada legislatura.

El patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma, reunit aquest divendres, ha aprovat sol·licitar al Consell de Mallorca una aportació extraordinària de 429.267,39€ per al pressupost del 2016.

 

La necessitat d’aquesta aportació econòmica sorgeix després de la sentència núm. 00016/2016 on es declarava improcedent l’amortització de llocs de feina dels dos delegats sindicals del Teatre Principal, donant l’opció de readmissió a la qual es varen acollir. Així mateix, el Teatre també ha de fer front a la sentència núm. 118/2016 que condemna al pagament de 70.923.90€ per l’acomiadament improcedent de l’ex responsable de l’àrea musical, Francesc Bonnín.

 

Uns fets que impliquen un increment de despeses, no pressupostades, com és el salari de dos nous treballadors a la plantilla de la Fundació Teatre Principal de Palma (68.227,67€), més el pagament dels salaris de tramitació a aquests dos delegats sindicals (290.115,82€) i el pagament de la indemnització a Francesc Bonnín per import de 70.923,90€.

 

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Francesc Miralles, ha explicat durant el patronat que “demanam aquests doblers al Consell perquè tots hem entès que en aquests moments és prioritari no minvar la capacitat de programació del Teatre Principal sinó donar ple suport i garanties al projecte que està engegant el nou director gerent, Carlos Forteza”.