Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Patronat de la Fundació Mallorca Literària aprova la proposta d’adjudicació de les obres de la Casa Blai Bonet a Santanyí

El Patronat de la Fundació Mallorca Literària aprova la proposta d’adjudicació de les obres de la Casa Blai Bonet a Santanyí

(26/02/2019)

La Junta de Patrons de la Fundació, reunida aquest matí al Centre Cultural la Misericòrdia, ha aprovat la proposta de la Mesa de Contractació d’adjudicar a l’empresa Sort d’Enfora S.L. la construcció de la Casa Blai Bonet. Una vegada es formalitzi el contracte, s’iniciaran les obres, previsiblemente durant el mes d’abril. El termini d’execució es calcula entre 18 i 24 mesos.

L’empresa Sort d’Enfora SL, amb seu a Petra, és l’única que ha optat al concurs presentant tota la documentació dins termini, fet que li ha permès sumar 72 punts amb una oferta econòmica que puja a 1.171.764,60 €.


Una vegada l’empresa presenti les acreditacions requerides, es formalitzarà l’adjudicació del contracte. Conclourà així un procés de licitació que es va iniciar el passat 15 de gener amb l’aprovació dels Plecs per part de la Junta del Patronat de la Fundació Mallorca Literària.


“Avançam en el compromís del Consell de Mallorca amb la Casa Blai Bonet” ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles “una aposta per dotar Santanyí i el conjunt de Mallorca d’un centre de divulgació dedicat a la poesia. Ens enorgulleix crear aquest centre de promoció literària en la que va ser la llar d’un dels grans autors de la nostra terra, com és Blai Bonet”.


La creació de la Casa Blai Bonet, Centre de Poesia és un projecte impulsat des del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Literària, que s’ubica a la casa natal del poeta santanyiner, al carrer Palma, 74. El centre disposarà d’un espai dedicat a donar a conèixer Blai Bonet i la seva obra, però també està previst que aculli altres llegats poètics, un espai d’estudi i divulgació  de la poesia, un espai educatiu i sigui també refugi per a poetes amb un espai de residència per a petites estades de creadors, traductors o investigadors. 


El projecte arquitectònic és obra de l’arquitecte Biel Arbona, qui aposta per la creació d’un centre icònic i singular, arrelat al seu entorn a través d’una acurada tria de materials, tècniques i textures. Un projecte que aposta per espais de diàleg i de trobada com és el corral de la casa, esdevingut en un pati àgora, i sales polivalents per a activitats i exposicions temporals, així com un espai per a biblioteca i arxiu.


Una vegada adjudicades les obres, la previsió és que aquestes es puguin iniciar durant el mes d’abril i tenguin una durada màxima de 24 mesos. Paral·lel·lament al projecte constructiu, es treballa també en el disseny i producció del projecte museogràfic, així com en les necessitats de condicionament i equipaments necessaris per al funcionament del futur Centre de Poesia. Un projecte cultural que compta amb una aportación total de 1,5 milions d’euros per part del Consell de Mallorca.


A la reunió celebrada aquest matí al Centre Cultural la Misericòrdia han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, president del Patronat; el director insular de Cultura, Rafel M. Creus; Carme Castells, directora gerent de la Fundació Mallorca Literària; Francesc X. Mestre, representant de l’Ajuntament de Sant Joan; Roser Garcia, en representació del grup de consellers Podem; Miquel Àngel Coll, Psib-Psoe; Andreu Ramis, representant de la Comissió Assessora de la Fundació; Antonio Baena, assessor legal; Antoni Amengual, en representació del PI; Margalida Pons, de la UIB i Pere Fuster, del grup de consellers de MÉS.

¿¿¿¿¿¿¿