Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Pla del Consell «Mallorca reacciona» destina 300.000 euros a la promoció turística dels municipis

El Pla del Consell «Mallorca reacciona» destina 300.000 euros a la promoció turística dels municipis

(23/05/2020)

A través d’aquestes subvencions, que es convoquen per primera vegada, es finançaran actuacions d’ajuntaments i consorcis municipals a favor de l’oferta turística local i es contribuirà a la reactivació del sector

La Fundació Mallorca Turisme ha convocat, en el marc del Pla de reactivació «Mallorca reacciona», subvencions per a la promoció turística dels municipis de l’illa per un valor total de 300.000 euros. És una de les actuacions previstes a l’eix econòmic d’aquest pla, que pretén fer front a les conseqüències econòmiques i socials derivades de la crisi sanitària de la COVID-19. 

En el marc d’aquest programa de reactivació econòmica, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha remarcat que «és la primera vegada que es treu aquesta línia d’ajuts, que són recursos per als ajuntaments, que podran finançar actuacions a favor del turisme en el seu municipi». Una línia que «fomenta que els municipis s’impliquin en la promoció de l’illa i de la marca Mallorca, a través dels atractius turístics que podem oferir als nostres visitants»

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, explica que així es demostra que el Consell «fa efectiva la seva competència de promoció turística, donant suport també els municipis per tal de dur a terme una acció coordinada i reforçar la col·laboració interinstitucional. Alhora, són ajudes que contribuiran a la reactivació de l’activitat econòmica de Mallorca durant la desescalada i en la nova normalitat». 

L’objectiu de la convocatòria és promoure l’organització d’activitats que fomentin i promocionin el producte turístic local propi, amb incidència en els àmbits de la cultura, l’esport, la natura, la gastronomia i en els productes Premium, turisme de congressos (MICE) i turisme actiu. 

A més dels ajuntaments, s’hi poden presentar consorcis i fundacions amb participació pública municipal i les mancomunitats. Cada entitat pot sol·licitar una ajuda, d’un màxim de 30.000 euros. 

El finançament es pot destinar a cobrir despeses per l’assistència a fires turístiques, viatges promocionals (fam trips, press trips o d’influencers), publicitat dels recursos turístics locals o accions dirigides a noves tecnologies i relacionades amb les xarxes socials o a una destinació intel·ligent.  

Totes les actuacions s’han de dur a terme abans del 15 de novembre de 2020. Les entitats poden presentar les sol·licituds fins al pròxim 12 de juny.