Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El ple aprova la proposta de concessió dels premis, honors i distincions del Consell 2022

El ple aprova la proposta de concessió dels premis, honors i distincions del Consell 2022

(10/11/2022)

Els guardonats són persones i entitats que fan o han fet feina per Mallorca i han estat escollits a través d’un procés participatiu

El Consell de Mallorca ha aprovat en la sessió plenària ordinària d’aquest dijous la proposta de concessió dels premis, honors i distincions.
Els premiats com cada any s'han escollit a través d'un procés participatiu on s'han presentat les candidatures. La decisió de triar els guanyadors i guanyadores ha estat presa per consens dels grups polítics en la junta de portaveus. Una decisió que ha estat ratificada avui el ple del Consell. El 18 de desembre tindrà lloc l'acte institucional de la Diada de Mallorca on es durà a terme l'entrega dels premis, honors i les distincions de la institució. Aquests guardons tenen per objectiu reconèixer la tasca feta o que fan persones i entitats en benefici de Mallorca i de la seva ciutadania.

​​Les medalla d'Honor i Gratitud de l'Illa de Mallorca s'atorgaran aquest 2022 al metge Antoni de Lacy, al Club Esportiu Constància, a Josefina Colom, referent de la gent gran a la part forana; a Pastisseries Can Pomar, a la xocolateria Can Joan de S'Aigo i a la cooperativa d'ensenyament Gianni Rodari. D'altra banda, en aquesta edició s'ha triat l'escriptora Antònia Vicens com a filla predilecta de Mallorca i al mateix temps enguany es reconeix la trajectòria de la periodista Virginia Eza, qui va morir recentment.

Els Premis Jaume II que es lliuren a les persones físiques i jurídiques que hagin destacat durant l'any natural previ, en els mèrits consistents en la promoció dels símbols, referents històrics o el nom de Mallorca, seran pels Cossiers d'Alaró, la fira de teatre FIET, les famílies acollidores de l'IMAS, els motociclistes Augusto Fernández i Izan Guevara, l'esportista Shella Badaseraye i el mestre artesà ceramista, Joan Pere Català.

Teniu més informació al següent enllaç: https://bit.ly/3NREOtD​​​​​​