Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Ple del Consell aprova l’execució de les sentències referents a la correcció d’errada material del Pla Territorial de Mallorca

El Ple del Consell aprova l’execució de les sentències referents a la correcció d’errada material del Pla Territorial de Mallorca

(10/12/2015)

Durant la sessió també s’ha aprovat proposar al Govern de les Illes Balears el nomenament del nou president del Consell Escolar de Mallorca, Miquel Oliver Trobat, i de la vicepresidenta, Francisca Marí Escandell.

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui la proposta d’acord d’execució de les sentències del Tribunal Suprem dels dies 23 i 24 de juny de 2015, en les quals es condemna la institució insular a pagar les costes judicials. Aquestes sentències del Tribunal Suprem són la resposta als recursos de cassació amb els números 3117/2013, 2182/2014 i 2256/2014 contra la correcció d’errada material de l’aprovació definitiva de la modificació número 2 del Pla Territorial de Mallorca (PTM).

 

L’aprovació de l’acord del ple del Consell dóna la raó al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) que el 2013 va anul·lar l’acord del Ple del Consell segons el qual, atenent a una correcció d’errades, s’incrementava de dues a vint-i-una les hectàrees urbanitzables a la finca de Son Durí, a Campos. Aquesta ampliació preveia la construcció d’un hotel de 1.200 places.

 

Durant la sessió celebrada avui també s’ha aprovat proposar al Govern de les Illes Balears el nomenament del nou president del Consell Escolar de Mallorca, Miquel Oliver Trobat, així com també de la vicepresidenta, Francisca Marí Escandell. El Consell de Mallorca també ha nomenat altres tres representants: Amanda Fernández (suplent, Catalina Bover), Joan Barceló (suplent, Antoni Salas), i Margarita Plomer (suplent, Immaculada Alcolecha).

 

En aquest mateix sentit, el ple del Consell de Mallorca també ha nomenat a Sílvia Martínez com a secretària del Consell Escolar de Mallorca, a proposta de la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears.

 

Per altra part, el ple de la institució insular també ha aprovat la declaració com a Bé d’Interès Cultural (BIC) del cap d’August velat. Pel que fa al Departament de Territori i Infraestructures s'han aprovat els convenis d'adhesió d'Artà i Felanitx a l'Agència de Disciplina Urbanística (ADU).