Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Ple del Consell aprova la integració al Consorci de Transports de Mallorca

El Ple del Consell aprova la integració al Consorci de Transports de Mallorca

(10/02/2022)

L’adhesió ha rebut 23 vots a favor i vuit consellers s’han abstingut.

El Consell de Mallorca ha aprovat avui al Ple, després de mesos de treball i de reunions amb el Govern de les Illes Balears, adherir-se al Consorci de Transports de Mallorca (CTM), una via per fomentar les polítiques de mobilitat i transport a l'illa. La integració ha rebut 23 vots a favor i vuit consellers s'han abstingut.

La col•laboració interinstitucional en la gestió de la xarxa de transport públic amb la finalitat d'impulsar un canvi decidit i valent cap a un model de mobilitat que redueixi el pes dels viatges en transport privat, i substituir-los, a poc a poc, pel transport públic, a peu o amb bicicleta.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ressalta que «estam molt satisfets d'haver aconseguit aquesta primera passa perquè el Consell comenci a tenir veu i vot en les polítiques de mobilitat i transport públic de la nostra illa».

L’objectiu de l'adhesió és que la ciutadania pugui rebre una oferta integrada de transport. Això, ha de redundar en una gestió del sistema més eficient i assegurar que l’exercici del dret a la mobilitat de la ciutadania es dugui a terme en les condicions d’accessibilitat, seguretat, mediambientals i de qualitat que pertoquen.

A més, el Consell de Mallorca és compromet a realitzar campanyes de difusió i promoció de l'ús del transport públic, i cobrir el cost derivat d'aquestes promocions a través de la Fundació Mallorca Turisme. Precisament, la Fundació Mallorca Turisme preveu poder realitzar campanyes informatives de transport públic de l'illa en els principals mercats i països emissors de turisme, adreçada als nostres visitants amb la finalitat de fomentar el transport públic, tal com s’ha acordat mitjançant el conveni d'adhesió. El termini de vigència d'aquest conveni serà de 4 anys i és podrà prorrogar, mitjançant acord exprés dels parts.

El conseller Iván Sevillano ha agraït al Govern «la bona voluntat que ha tengut, per haver pogut aconseguir aquest acord». «El Consell vol ser solució per a molts dels problemes de mobilitat de la nostra illa, millorar el nostre transport públic i oferir més alternatives a la ciutadania», ha destacat Sevillano.

La majoria dels desplaçaments terrestres es duen a terme per carreteres titularitat del Consell de Mallorca, que és la institució que promou la planificació i la gestió global de les polítiques de mobilitat que afecten la xarxa viària de l'illa. I amb l'entrada en el CTM, el Consell s'assegura estendre les seves polítiques en la matèria mitjançant la participació en la presa de decisions i, també, en la planificació ferroviària.