Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Ple del Consell aprova una subvenció nominativa a Banc d’Aliments de Mallorca i Creu Roja

El Ple del Consell aprova una subvenció nominativa a Banc d’Aliments de Mallorca i Creu Roja

(13/05/2021)

L’IMAS tramitarà l’ajuda perquè ambdues entitats puguin afrontar l’augment de la demanda provocat per la crisi sanitària.

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui per unanimitat una subvenció nominativa per ajudar a finançar el repartiment d’aliments i productes d’higiene que duen a terme Banc d’Aliments i Creu Roja i que s’ha incrementat arran de la pandèmia.

La subvenció forma part de Pla de xoc 2021 de l’IMAS per reforçar les polítiques socials i que contempla destinar 100.000 € del romanent de la institució insular a cadascuna d’aquestes entitats. 

El conseller de Drets Socials i president de l’IMAS, Javier de Juan, ha explicat que “encara que no hi ha dades oficials, es pensa que la crisi podria haver incrementat entre un 25 i un 30% les persones que atenen Creu Roja i Banc d’Aliments”. Es tracta d’un perfils, ha dit de Juan, que a més, “han canviat respectes dels usuaris habituals. Les entitats asseguren que l’impacte econòmic, sanitari i social provocat per la pandèmia ha canviat els trets de les persones que demanen ajuda. Es tracta de persones que fins ara no eren usuàries dels serveis socials, que necessiten de productes bàsics d’higiene i alimentació i mai abans havien sol•licitat aquests tipus de recursos”. 

Banc d’Aliments i Creu Roja són dues entitats reconegudes pel Fons d’Ajuda Europeu per a persones desafavorides i nodreixen de recursos bàsics a la resta d’entitats de Mallorca. Les dues entitats han reconegut que el fet que la crisi sanitària s’hagi perllongat en el temps i que encara continuï, està agreujant la situació de precarietat domèstica en què vivien algunes famílies i corroboren que les que mai havien hagut de recórrer als serveis socials, ara es vegin en la necessitat d’acudir-hi.

 

Aprovació Reglament dels Serveis d’Acolliment Residencial de Menors

El Ple també ha aprovat per majoria el nou Reglament pel qual s’estableix el règim jurídic del servei d’acolliment residencial per a persones menors d’edat.  “El document defineix el model d’atenció dels centre que volem a l’IMAS, que són centres més especialitzats i dotats amb majors recursos. També, feim una passa endavant per incrementar la participació dels infants en les decisions que afecten el seu dia a dia”, ha dit el conseller de Drets Socials, que , a més, ha volgut agrair a l’equip de gerència de l’IMAS, a l’àrea d’Infància i Família i a les entitats la feina feta per la “important tasca que hi ha darrera de la seva l’elaboració”. 

A més, aquesta nova normativa atorga de seguretat jurídica el sistema de protecció,  ja que defineix les mesures d’autorització i acreditació necessàries per posar en marxa nous serveis.